Sveriges herrar vann - efter superdrama - Innebandy.se
2016-04-22 18:47

Sveriges herrar vann - efter superdrama


Tobias Gustafsson blev målskytt mot Tjeckien. Foto: Schweiziska Innebandyförbundet/André Burri

Sveriges herrlandslag slog Tjeckien med 3-2 i den första matchen i Euro Floorball Tour i Lausanne. Men det blev oerhört tight in i det sista.
– Det blev en lite konstig match, säger Tobias Gustafsson. 

Sverige är regerande världsmästare och vill försvara titeln i VM i Riga 3-11 december. Det syntes att de spelarna som fick speltid mot Tjeckien, i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i schweiziska Lausanne, ville visa upp sig inför landslagsledningen.

– Det är inte så många tillfällen att visa upp sig på. Så det gäller att visa upp sig de matcher som är kvar, säger Tobias Gustafsson.

Sverige åkte på ett snöpligt baklängesmål efter bara drygt en minut i första perioden. Tobias Gustafsson fick ett skott på skaftet, och bollen gick i en båge över Johan Rehn i målet.

Men sedan vaknade svenskarna. Trycket blev massivt och till slut orkade inte tjeckerna stå emot. Rikard Eriksson hittade just Tobias Gustafsson med en diagonal boll genom slottet och 1-1 var ett faktum i slutet av den första perioden.

– Rikard fick bollen i hörnet. Han hade slagit några sådana bollar tidigare i matchen. Jag sa på bänken att nästa gång så går jag. Det var bara att raka in den in öppen kasse, säger Tobias Gustafsson.

Den andra perioden blev mållös, men i den tredje hände det mer målmässigt. Tjeckien tog ledningen efter knappt åtta minuter. Men bara en minut senare kvitterade Sverige genom Henrik Stenberg.

Och med sex minuter kvar av matchen snodde Årets spelare i svensk innebandy, Alexander Galante Carlström, bollen vid mittplan. Han drev upp och satte säkert 3-2 i nättaket.

– Det var riktigt skönt. Det blev en lite konstig match. Tjeckien hade mest boll och vi kontrade och tog snabba avslut. Så det var skönt att Galante hängde dit den så att vi vann, säger Gustafsson.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)

Första perioden
1-0 01.16 Patrik Suchánek
1-1  15.47 Tobias Gustafsson (Rikard Eriksson) 

Andra perioden

Tredje perioden
2-1 07.39 Jan Natov (Ondrej Nemecek)
2-2 08.39 Henrik Stenberg (Alexander Galante Carlström)
2-3 14.19 Alexander Galante Carlström


Författare: Anton Rosenblad