2016-04-24 15:22

Sverige tog hem EFT


Sverige obesegrade i EFT. Foto: Per Wiklund

Besegrade Finland med 5-4 och än en gång blev det publikrekord. 1061 personer hade tagit sig till Göransson Arena.

Både Sverige och Finland var obesegrade inför dagens match. I potten låg alltså, förutom den sedvanliga prestigen, en turneringsseger. Sverige fick en fin start när succédebutanten Sofia Joelsson frispelade Iza Rydfjäll som enkelt kunde lägga in 1-0. Men Finland skulle inom loppet av 14 sekunder både utjämna och ta ledningen.
- Vi hade matchen där vi ville de första tio men sedan tycker jag vi tappade lite. Det gick mycket snabbare och var mycket mer fysiskt den här matchen än vad det var mot Tjeckien och Schweiz, säger Joelsson som även idag spelade helt respektlöst och utsågs till matchens lirare.

Det dröjde sedan till den sextonde minuten innan Johanna Hultgren, ytterligare en debutant som visat framfötterna under EFT, kvitterade. Hur säkert som helst plockade hon ner Sara Helins flippass, rundade Laura Loisa i finska kassen och rullade in bollen. Innan perioden var över tog Finland ledningen ännu en gång men Sofia Joelsson hann även med att kvittera ställningen till 3-3.

Sverige såg ut att ha kopplat greppet i den andra perioden. Sofie Andersson krigade in 4-3 och Isabell Krantz prickade med ett kanonskott rakt upp i krysset in 5-3. Men Finland fick in en boll lite turligt från halva planen strax före pausvila.

I den tredje perioden kontrollerade Sverige matchen fullständigt. Dock utan att lyckas få utdelning.
- Jag tycker vi var helt överlägsna där. Jag skulle ju ha satt fler av de lägen jag fick. Jag tror jag missade tre eller fyra nästan öppna mål. Det måste jag göra bättre, säger Joelsson som ändå är nöjd med helgen som har varit.

- Det har varit kanon. Jag har fått stort förtroende så det har känts riktigt bra faktiskt. 

I och med segern plockade Sverige hem Euro Floorball Tour.

Matchfakta
Sverige-Finland 5-4 (3-3, 2-1, 0-0)

Första perioden
1-0 (2.02) Iza Rydfjäll (Sofia Joelsson)
1-1 (5.39) Ella Alanko (Nina Rantala)
1-2 (5.53) Kristiina Kauppula (Juuli Hakkarainen)
2-2 (16.25) Johanna Hultgren (Sara Helin)
2-3 (18.47) Jaana Lirkki (Juuli Hakkarainen)
3-3 (19.21) Sofia Joelsson (Anna Jakobsson)

Andra perioden
4-3 (6.16) Sofie Andersson (Amanda Larsson)
5-3 (11.05) Isabell Krantz (Iza Rydfjäll)
5-4 (18.57) Jaana Lirkki

Tredje perioden
-


Författare: Johanna Gratjova