Svensson om U19-VM: Det blir grymt roligt - Innebandy.se
2016-04-17 19:20

Svensson om U19-VM: Det blir grymt roligt


Hanna Svensson är erfaren i U19-landslaget. Foto: Per Wiklund

Hon gjorde debut i U19-landslaget redan förra säsongen. Nu ska Hanna Svensson vakta målet i VM i Kanada.
– Det har funnits i tankarna ganska länge, säger hon.

Hanna Svensson fick chansen för första gången i U19-landslaget i Finnkampen i fjol. I den andra matchen mot Finland klev hon in kassan och storspelade. Hon gjorde 18 räddningar och såg ut att stortrivas i landslagsdressen.

Efter det har hon fått fortsatt förtroende av förbundskapten Åsa Karlsson. Både i Euro Floorball Tour i november och U19-Finnkampen i februari har hon vaktat kassen. Och nu får hon göra det i VM också.

– Det blir grymt roligt. Det har funnits i tankarna ganska länge, även om jag har haft SSL-kval med Warberg att tänka på. VM blir en bra avslutning på säsongen, säger Svensson.

Målvakten har från sin position sett landslaget briljera och vinna matcher – och hon imponeras av det lag som nu åker till kanadensiska Belleville.

– Det är grymt bra spelare allihopa, och jättebra tjejer. Alla har sina styrkor.

Svensson har en fin säsong bakom sig. Hon har stått i både Warbergs division 1- och DJ18-lag i junior-SM. Men nu får hon möta en av de hetaste spelarna i världen. Nämligen Finlands Veera Kauppi. Och även systern Oona, som också är otroligt bra. I Finnkampen var de med i det finska laget.

– Finland spelade bättre i Finnkampen än i EFT. De (systrarna Kauppi) tar stor plats, men de är även bra på att öppna upp för andra spelare.

Vad talar för ett svenskt guld?
– Vi har kämpaglöden. Alla vill ha guldet. Och ingen vill avsluta säsongen med en förlust.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad