2016-04-15 06:13

Supersnipern Ahlstrand vill leverera i U19-VM


Frida Ahlstrand - en supersniper. Foto: Per Wiklund

I sin allra första U19-landskamp gjorde Frida Ahlstrand hattrick och blev utsedd till matchens lirare. Nu vill hon fortsätta briljera i VM.
– Just nu känns det jättebra, säger hon.

Pixbo Wallenstams Frida Ahlstrand är ett år yngre än stommen i det svenska U19-landslaget som i slutet av april åker till kanadensiska Belleville för att spela VM. Men hon är samtidigt en av de viktigaste spelarna framåt.

Det visade hon redan i sin första match i den gulblåa tröjan, när U19-damerna spelade Euro Floorball Tour i Finland i november. Efter knappt nio minuter spräckte hon nollan. Sedan kom ytterligare två mål i 6-1-segern, och Ahlstrand blev utsedd till matchens lirare.

Nu är hon redo för VM.

– Just nu känns det jättebra. Det ska bli jättekul, det är något jag har drömt om länge. Att det är Kanada också är stort, säger hon och fortsätter:

– Jag har kommit in väldigt bra i laget. Det är en otroligt bra lagsammanhållning. Det känns som att vi har känt varandra länge, trots att vi bara har träffats några få tillfällen. Det är ett roligt gäng som man trivs med.

Faktum är att Ahlstrand har gjort tio mål på fem matcher i U19-landslaget. Men hon är noga med att framhålla sina lagkamrater inför VM.

– Jag tycker att alla spelare är grymma. Alla är bra på det de gör, det är därför de är här. Det är väldigt hård konkurrens, men det gör att alla gör sitt yttersta hela tiden.

Har ni utvecklats mycket från EFT till Finnkampen?
– Ja, första träningen och matchen i EFT handlade om att lära känna alla spelare. De ändrade om lite i femmorna. Man blir bättre ju länge tiden går. Vi var bättre i Finnkampen.

Var även Finland bättre?
– Ja, det tyckte jag. Men jag brukar inte fokusera på vilka jag möter. Jag tänker mer på att vi ska gå in och visa att vi är bättre. 

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad