2016-04-29 06:31

Spelfördelaren Svensson hyllar VM-laget


Ellen Svensson hyllar kollektivet. Foto: Per Wiklund

Hon är spelfördelaren som älskar att skapa lägen åt sina lagkamrater. Ellen Svensson är en del av det grymma kollektiv som jagar guld i U19-VM.

Jönköpings Ellen Svensson har imponerat varje gång hon har representerat Sveriges U19-damlandslag. Först i Euro Floorball Tour, sedan i Finnkampen. Och det är hennes inställning som skapar framgången.

– Jag har försökt ta varje turnering som den kommer, och försökt göra mitt bästa. Så jag tar även VM som det kommer, säger Svensson ödmjukt.

Ja, nu väntar U19-VM i kanadensiska Belleville. Sverige är regerande världsmästare och jagar ännu ett guld. Och Svensson gillar den trupp som Sverige ställer på banan.

– Det är jätteduktiga spelare hela högen. Det är hård konkurrens. Det är en väldigt bra trupp som de har lyckats få ihop. Det är jättestort att få vara med i den här truppen.

Precis som hon gjorde i Svenska Superligan gillar Svensson att agera spelfördelare i landslaget. En oerhört viktig roll för att skapa lägen.

– Ja, jag försöker vara ganska trygg i mitt spel och fördela bollen till mina medspelare. Jag vill hämta den och fördela den vidare, och även skapa lägen själv om jag kan.

Många spelare i Sveriges VM-trupp framhäver kollektivet. Det är en jämn trupp med alla ingredienser för att nå långt. Något som Svensson håller med om.

– Vi måste gå in i varje match och spela så bra som möjligt. Verkligen gå in med rätt inställning. Vi måste få i gång det spel som vi kan och spela riktigt bra innebandy. Gör vi det vi ska kan vi nå långt.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander
Felicia Forsmark
Jessica Lidberg
Annie Moreau
Filippa Nilsson
Jonna Sjöberg
Nathalie Engström
Gabriella Strandberg
Lina Svarfvar

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad