2016-04-25 06:24

Sjöberg hyllar truppen inför U19-VM


Jonna Sjöberg - ett giftigt vapen framåt för Sverige. Foto: Per Wiklund

Den vindsnabba forwarden blir viktig för Sverige i U19-VM. Rönnby Västerås Jonna Sjöberg har tränat hårt inför mästerskapet – som nu närmar sig med stormsteg.

4-8 maj spelar Sveriges U19-damlandslag VM i kanadensiska Belleville. En spelare som då vill ge blågult ytterligare ett guld är Jonna Sjöberg. Hon har varit med på alla samlingar under säsongen och känner sig nu trygg med laget.

– Det känns som att jag känner spelarna mycket bättre nu. Vi är ett riktigt lag, även om det har bytts ut några stycken under vägens gång. Vi har blivit bättre i spelet också.

Sjöberg har även med några spelare från Rönnby Västerås i U19-VM – något som betyder mycket.

– Det är jätteskönt. Nu känner man alla, men det är en trygghet att ha dem med sig. Det är viktigt när man ska vara borta länge.

Under Innebandyfesten i början av april spelade Sjöberg i två olika klasser. Det blev många matcher på få dagar och efter mästerskapet tog hon en veckas ledigt från innebandy för att vila kroppen. Dock satte hon i gång igen omgående för att vara i form till VM.

– Nu har jag kört i gång två gånger i veckan med SSL-laget. Sedan ska jag få in något intervallpass som vi har fått från landslaget. Och vi har fystester på skolan också, så jag får mycket träning.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander
Felicia Forsmark
Jessica Lidberg
Annie Moreau
Filippa Nilsson

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad