Rutinerad Olander leder Sverige i U19-VM - Innebandy.se
2016-04-20 16:58

Rutinerad Olander leder Sverige i U19-VM


Sofia Olander har många U19-landskamper på sitt cv. Foto: Per Wiklund 

En av de mest erfarna spelarna i U19-damlandslaget är också en av två assisterande kaptener. Sofia Olander tar rollen med stort ansvar.

Bakom kapten Klara Molin finns två assisterande lagkaptener i U19-VM i Kanada. Nathalie Engström och Sofia Olander. Just Rönnby Västerås Ungdoms Olander var med redan förra säsongen i U19-landslaget och har många internationella matcher i bagaget. Något som blir viktigt i VM.

– Det är ett stort ansvar (som assisterande kapten), som jag tar på stort allvar. Jag var assisterande både i Euro Floorball Tour och Finnkampen. Jag har blivit van och trygg i rollen, det känns skönt, säger Olander och fortsätter:

– Som assisterande kapten är det mycket ansvar på sidan av och runt omkring. Man ska ha koll på tider, grupper och lite sådant. Men självklart på träningar och matcher också, det gäller att hjälpa Klara.

Olander kan se tillbaka på förra årets U19-landslag och jämföra med årets. Och hon menar att känslan hon fick under Finnkampen i februari var riktigt glädjande.

– Ja, under Finnkampen fick jag en grymt bra känsla. När jag åkte därifrån hoppades jag mer än någonsin att jag skulle komma med. Inte bara för VM.s skull, utan för lagets skull. Det var förvånande bra stämning i laget under Finnkampen. Ett bra besked inför VM.

Finland är det största hotet mot Sverige i VM. Men faktum är att det inte ens är säkert om Sverige ställs mot dem. I stället varnar Olander för ett annat lag.

– Mot Schweiz vann vi klart. Men vi hade det inte helt lätt mot dem. Det är inte alls bara Finland som är ett hot.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad