2016-04-23 15:00

Kim Nilssons sista show i alplandet


Kim Nilsson blickar mot Sverige. Foto: Per Wiklund

Efter två säsonger i Schweiz ser superstjärnan Kim Nilsson slutet på utlandssejouren. Och nu laddar han för matchen mot just Schweiz i Euro Floorball Tour (EFT).
– Det kommer att bli en häftig match, säger han. 

Kim Nilsson har tillbringat de två senaste säsongerna i schweiziska Grasshopper Club Zürich. Men snart återvänder han till Sverige. Matchen mot Schweiz klockan 18.00 i kväll blir ett av hans sista uppträdanden i landet.

– Det ska bli otroligt kul att få nästan avsluta säsongen. Jag har en annan match som jag väntar på nästa helg, som är finalen med Grasshoppers. Så det är kul med ett avbräck med landslaget, säger han.

Herrlandslaget befinner sig i Lausanne, på gränsen till Frankrike. Här är inte innebandykulturen speciellt utbredd. Men Nilsson tror i alla fall att det blir tryck i arenan i kväll.

– Jag hoppas att det kommer lite folk. Förhoppningsvis har jag några fans här, säger Nilsson och spekulerar i matchbilden:

– Det blir en tuff match, som i går. Vi hade det tufft mot dem (Schweiz) i Tjeckien senast jag var med (i EFT). Vi känner varandra och de har publiken med sig. De kommer att bli en häftig match.

Nilsson matchas, som så många gånger förut, tillsammans med Alexander Galante Carlström i kedjan. Och det är något han uppskattar.

– Vi har spelat tillsammans i många år i landslaget. Han är en sådan spelartyp som passar mig. Han vet hur man gör mål och är inte sen att avsluta direkt. Det passar som handen i handsken. 

Matchen mot Schweiz startar klockan 18.00 och sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.


Författare: Anton Rosenblad