Kapten Molin ska leda Sverige till VM-guld - Innebandy.se
2016-04-18 06:24

Kapten Molin ska leda Sverige till VM-guld


Klara Molin leder Sverige i U19-VM. Foto: Per Wiklund

Hon har spelat Euro Floorball Tour och Finnkampen två gånger om. Nu är målet nått: Sveriges lagkapten Klara Molin laddar för U19-VM.
– Vi har en väldigt bra och jämn trupp, säger hon. 

Uppsalas Klara Molin är en av de mest erfarna i U19-landslaget. Hon var med redan i november 2014 när U19-damerna spelade Euro Floorball Tour. Sedan har hon varit med på alla läger efter det. Finnkampen två gånger och ytterligare ett EFT. Men det är först nu som det stora målet hägrar. I slutet av april lyfter planet mot kanadensiska Belleville där VM avgörs.

– Det är alltid en dröm att spela i landslaget. VM blir extra roligt. Vi har en väldigt bra och jämn trupp, det är rolig stämning, säger hon.

Klara Molins säsong tog slut när hennes Uppsala åkte ur SM-kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam i slutet av mars. Men trots det långa uppehållet fram till VM håller hon i gång.

– Jag får träna på egen hand, och jag har fått ett program av får fystränare också. Sedan har jag innebandy på schemat i skolan.

Sveriges största hot i VM är Finland. I EFT i november hade de inte med sina bästa spelare, men det hade de däremot i Finnkampen i februari. Och det var viktigt, menar Molin.

– Ja, det var skönt att de var med så att vi fick veta hur bra de kan vara.

I det dubbelmötet slutade matcherna 5-5 och 4-1 i Sveriges favör.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad