2016-04-19 15:47

Hedin självsäker efter U19-debuten


Lovisa Hedin imponerade i Finnkampen. Foto: Éric Moreau

Hon gjorde landslagsdebut i U19-Finnkampen och blev utsedd till Matchens lirare. Nu vill Lovisa Hedin fortsätta sin fina blågula form i VM i Kanada.
– Jag tänkte att de borde ta med mig efter Finnkampen, säger hon.

RIG Umeås målvakt Lovisa Hedin fanns inte med i truppen som spelade Euro Floorball Tour i höstas. Men när Finnkampen väntade i februari gjorde hon debut – och imponerade stort.

– Det gick väldigt bra för mig där. Jag tänkte att de borde ta med mig (till U19-VM) efter Finnkampen, säger Lovisa Hedin som blev utsedd till Matchens lirare.

Målvakten från det lilla samhället Norberg i Västmanland har snart två år på riksinnebandygymnasiet i Umeå bakom sig. Och andra veckan i april vann hon också dubbla SM-guld på Innebandyfesten.

– Säsongen har varit jättebra. Jag har haft en bra nivå under hela året och har haft en bra lägstanivå.

…som du nu får kröna med ett VM.

– Ja, det ska bli jätteroligt. Det kommer att bli en upplevelse. Det är verkligen på andra sidan jorden, det är inte ofta man åker till Kanada, säger Hedin och berättar om samtalet som bekräftade VM-beskedet;

– Jag blev lite överraskad. Det är tuff konkurrens, så att spela VM var inget jag hade väntat mig. Alla spelare i laget är jättebra, annars hade de inte varit med. Förra säsongen var det flera spetsspelare. Nu är vi ett mer komplett lag, mer jämnt.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad