2016-04-26 06:30

Engström ska sprida lugnet i U19-VM


Nathalie Engström - en av kaptenerna i Sverige. Foto: Per Wiklund

Som assisterande lagkapten ska Nathalie Engström sprida ett lugn i VM-laget. Och hon kan också guldreceptet inför U19-VM i Kanada.

Telges Nathalie Engström är en av de mest erfarna spelarna i U19-damlandslaget som nu laddar för VM i kanadensiska Belleville. Hon är också en av två assisterande lagkaptener till den ordinarie kaptenen Klara Molin. Ett ansvar som är viktigt i laget.

– Rollen handlar om att jag ska sprida ett lugn i laget, på och utanför planen. Jag ska finnas till om det är någon som behöver något. Men alla tar sitt eget ansvar och hjälper till, säger Engström.

Engströms Telge förlorade SSL-kvalet och säsongen tog slut i början av april. Men efter det har hon fortsatt träna. Dels på provträningar med Telge, dels på egen hand, dels med herrlaget i föreningen. Det gör henne nu redo för VM.

– Vi har ett väldigt bra lag. Det känns som att alla kan göra det lilla extra och avgöra en match. Men alla måste göra jobbet hela matcherna. Om vi möter Finland måste vi hålla koll på deras förstafemma med systrarna Kauppi, varnar Engström.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander
Felicia Forsmark
Jessica Lidberg
Annie Moreau
Filippa Nilsson
Jonna Sjöberg

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad