Defensiva Nilsson lyfter laget bakifrån - Innebandy.se
2016-04-24 06:21

Defensiva Nilsson lyfter laget bakifrån


Filippa Nilsson är en stark pjäs defensivt. Foto: Éric Moreau

Den defensiva backen Filippa Nilsson står inte i centrum. I stället jobbar hon i det tysta och lyfter laget på sitt eget sätt. Något hon vill fortsätta med i U19-VM.

RIG Umeås back Filippa Nilsson kommer till U19-VM med en färsk SM-guldmedalj i bagaget. På Innebandyfesten i Växjö i början av april vann hon guld och imponerade så mycket på landslagsledningen att hon fick en VM-biljett.

– Jag tyckte att det gick bra för mig där. Jag var inte hundraprocentig, men jag gjorde det jag kunde, säger hon.

Nilsson är en del av kollektivet Sverige som nu siktar på guld i kanadensiska Belleville. Hon är inte den som ska göra det framåt – däremot bakåt.

– Jag brukar inte stå i centrum. Jag vill lyfta laget. Jag är en väldigt defensiv spelare. Jag brukar fokusera på det jag ska göra och vara stark i defensiven och styra mina lagkamrater.

Nilsson var med både under Euro Floorball Tour och Finnkampen under säsongen. Hon har sett laget växa och smälta samman till en enhet – något som blir viktigt i VM.

– Vi spelar med varandra mer och mer hela tiden. Spelet blir mer och mer som ett riktigt lagspel. Vi blir mer samspelta och gruppen blir tightare och tightare. Alla känner sig trygga med varandra.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander
Felicia Forsmark
Jessica Lidberg
Annie Moreau

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad