2016-04-16 05:16

Chockad Wålinder hyllar VM-truppen


Josefine Wålinder är en van målskytt. Foto: Per Wiklund

Hon trodde att den hårda konkurrensen skulle stoppa henne. Men Josefine Wålinder tog en VM-plats – och hyllar nu sina lagkamrater.

Pixbo Wallenstams unga stjärnskott Josefine Wålinder har tagit Svenska Superligan med storm den här säsongen. Under den sista delen av SSL och i slutspelet spelade hon i samma kedja som världsstjärnorna Sara Helin och Eliska Krupnova.

Dessutom imponerade hon i U19-landslaget från start. Redan på Bosön i september visade hon att hon ville ha en plats. Det fick hon till Euro Floorball Tour, och även i Finnkampen. Och nu ska hon åka till Kanada för att spela U19-VM.

– Det är fantastiskt kul. Jag blev lite chockad, jag trodde inte att jag skulle komma med. Det känns som att det är så hård konkurrens och jag är ändå ett år yngre än de flesta. Men VM har varit ett mål på vägen, ända sedan Bosön, säger Wålinder.

Det svenska U19-landslaget har svetsats samman under de läger som man har haft under säsongen. Och Wålinder menar att det är just sammanhållningen som kan ta laget långt i VM.

– Gruppen är jättebra och alla är jättehärliga. Det är ganska många som är ett år yngre, men man märker ingen skillnad.

Hur har ni utvecklats sedan Euro Floorball Tour i november?
– Man märker att vi har blivit mer samspelta. Alla vågar ta mer plats nu, i början ville alla anpassa sig. Nu har alla hittat sina platser, säger Wålinder, samtidigt som hon höjer ett varningens finger för det främsta hotet i VM:

– Finland var väldigt mycket bättre i Finnkampen än i EFT. De hade höjt sig ett snäpp. Vi var beredda på det, men de var väldigt duktiga. 

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad