2016-04-30 06:45

Centern blev back - och tog en VM-plats


Myra Aggestål gick från center till att bli back. Foto: Éric Moreau

Myra Aggestål fick chansen i IKSU:s SSL-lag. Men de behövde en back, inte en center. Aggestål tog då chansen, imponerade – och fick en plats i U19-VM.

U19-VM i kanadensiska Belleville är bara dagar bort. Landslaget har påbörjat ett läger på plats och den 4 maj väntar premiären. En spelare som då är laddad – på sin relativt nya position – är backen Myra Aggestål.

– Det kommer att krävas otroligt mycket av oss. Hela laget kommer behöva bidra med allt vi kan. Vi måste gå in som ett lag och inte tro att enskilda individer kan göra skillnad, säger hon.

Aggestål spelade i höstas med IKSU Ungdom i division 1. Men när SSL-laget fick skador fick hon chansen att prestera där – och gjorde det som back. Tidigare har hon alltid varit center.

– Ja, egentligen är jag en center från grunden. Jag har bra spelförståelse och tycker att jag har bra teknik. Jag tycker om att göra mina medspelare bättre, jag passar hellre än att skjuta själv, säger Aggestål och fortsätter:

– Nu i vintras när jag började spela med SSL-laget klev jag ner som back. Så nu är jag en spelskicklig back med bra spelförståelse. Jag har tagit kliv i mitt närkampsspel och det fysiska spelet.

Aggestål var med resten av säsongen med SSL-laget. Och det är en erfarenhet som kan bli oerhört viktig inför det stundande världsmästerskapet.

– Det är viktigt, jag har känt på ett högt tempo som det blir under VM. Det kommer att bli hårda matcher.

Så blir du kvar som back nu?
– Jag tycker att både center och back är roligt att spela Jag är en sådan som spelar lite varsomhelst. Jag spelar där tränarna vill ha mig. Jag kan spela forward också, det har jag testat också.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander
Felicia Forsmark
Jessica Lidberg
Annie Moreau
Filippa Nilsson
Jonna Sjöberg
Nathalie Engström
Gabriella Strandberg
Lina Svarfvar
Ellen Svensson

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad