2015-04-24 22:05

Wallgren upp på andra plats - genom tiderna


Mattias Wallgren gjorde sin 89:e landskamp i kväll. Foto: Calle Ström

Det är i en celeber skara spelare han befinner sig. Mattias Wallgren gjorde mot Tjeckien sin 89:e landskamp och har nu spelat näst flest landskamper genom tiderna på herrsidan.
– Förhoppningsvis lämnar jag ett arv efter mig, säger han. 

Han har varit med länge nu. Riktigt länge. Och visst håller Mattias Wallgren fortfarande på högsta nivå. Det visade han mot Tjeckien i Euro Floorball Tour under fredagskvällen när Sverige slog Tjeckien med 7-3.

Wallgren gjorde i och med matchen sin 89:e landskamp i karriären. Nu står han på samma siffra som Karl-Johan Iraeus. Bara Peter Fischerström har spelat flera (106).
– Jag hoppas att jag får en till landskamp så att jag får vara ensam tvåa genom tiderna. Det vore häftigt, säger Wallgren.
Så du har bra koll på dina landskamper?
– Det är klart att jag sneglar. Det är väldigt häftigt för mig att vara med där uppe och i historieböckerna. Förhoppningsvis lämnar jag ett arv efter mig när jag har slutat spela. Jag kommer att vara väldigt stolt över det.

Wallgren gjorde en stabil insats, i vanlig ordning, mot Tjeckien. Men när frågan kommer om vad som gjorde Sverige bra i matchen höjer han inte sin egen insats.
– Det var vår förstafemma (Robin Nilsberth, Tobias Gustafsson, Johan Samuelsson, Kim Nilsson och Rasmus Enström). Över huvud taget provade vi lite nya grejer och hade lite nya spelare. Det var flera som klev fram och det finns definitivt saker vi kan ta med oss.

Fyra debutanter finns med i Sveriges trupp till helgens Euro Floorball Tour. I matchen mot Tjeckien fick tre av dem spela från start. Och visst gjorde de intryck på backveteranen Wallgren.
– André (Andersson) gjorde det jättebra. Han bröt in och gick på avslut, och gjorde ett poäng också. Adam (Fernqvist) spelade jättefysiskt och resolut, precis som han ska. Tobias (Gustafsson) var väldigt stabil. Han klev in i förstafemman och spelade som han aldrig hade gjort något annat.

Under lördagen möter Sverige Schweiz klockan 17.00. Biljetter finns här och matchen sänds också live på www.sslplay.se.

Matchfakta


Författare: Anton Rosenblad