2015-04-29 12:46

VM-premiären stundar för Skånes bidrag


Christoffer Andersson ser fram emot VM-premiären i kväll. Foto: Per Wiklund

Uppladdningen har pågått i nästan ett år. Och i kväll är det äntligen dags. Sveriges U19-herrar spelar VM-premiär i Helsingborg Arena, och Skånes bidrag är laddat. 

Malmö FBC:s Christoffer Andersson är den enda skåningen i den svenska U19-truppen. Därför blir det extra speciellt för honom att i kväll springa in i Helsingborg Arena, bara några mil från där han växte upp i Genarp.
– Det ska bli riktigt kul. Det är många nära och kära som kommer och kollar, säger Christoffer Andersson.

Högersnipern var med redan när U19-landslaget började formeras på det första lägret på Bosön i september. Sedan följde Euro Floorball Tour i Finland, Finnkampen på hemmaplan i Malmö och ett VM-läger i Halmstad.
– Stämningen har blivit bättre under tiden i och med att man har lärt känna alla. I början var det ganska tyst och nervöst. Nu bjuder man på sig själv när man känner alla.

I kväll är det så äntligen dags. Helsingborg Arena står redo för VM-premiären, 19.15 är det matchstart mot Norge.
– Vi är riktigt laddade. Det kändes bra i dag under träningen. Jag ser fram emot i kväll. Jag hoppas på tryck in i Helsingborg Arena. Hoppas att folk kommer och stöttar oss, säger Andersson.

Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren har slipat rejält på detaljer i spelet den senaste veckan. Han vann VM-guld med 94-kullen för två år sedan – och siktar självklart på ett till guld i Helsingborg.
– Jag är fullt fokuserad på bara guld. Träningen i dag (onsdag) var den bästa träningen vi har genomfört. Vi har fått spelarna i rätt fokus. De vill bara köra, de vill ha motståndarna nu. Att Finland säger att de är favoriter passar oss perfekt. Hade jag sagt innan hur jag skulle känna skulle jag säga så här. Nu är vi här och vi är redo, säger Holmgren.

Vad kommer Christoffer Andersson bidra med under turneringen?
– Han bryter mönster. Han är irrationell och blir avig i och med att han är så lång. Han har jättebra handleder och skott, och skapar själv bra målchanser också, säger Fredrik Holmgren och fortsätter:
– När matchen står och väger ska vi kunna använda hans styrka. Mot de starkare lagen måste vi skapa ytor så att vi kan använda honom.

Känns allt bra inför premiären i kväll?
– Ja, jag är supernöjd. Vi har två bra målvakter, arton bra utespelare och en bra ledarstab. Nu vill vi börja spela matcher.

Biljetter till matchen hittar du här.

Matchen sänds live på hd.se här.


Författare: Anton Rosenblad