2015-04-22 06:52

Sportnytt uppmärksammar innebandyns framfart

Svensk Innebandy gör nytta och tar mer och mer plats. De senaste dagarna har innebandyn till exempel lyfts fram som det goda exemplet där deltagartillfällena, till motsats mot de andra stora idrotterna, blivit fler de senaste tio åren.

I tisdagskvällens Sportnytt uppmärksammades Svensk Innebandyns Utvecklingsmodell, innebandyns framfart i Östergötland och i Motalaklubben Solfjäderstaden som ett mycket bra exempel.

Se hela inslaget från Sportnytt här:
http://www.svt.se/sport/innebandyn-har-parerat-krisen

SVT kör just nu ett tema om att idrottsutövandet minskar och en mängd artiklar och inslag går att hitta på svt.se/sport. Här hittar du det första inslaget som berättar om hur läget är för de olika sporterna och som berättar att deltagaratillfällena blir färre hos de flesta stora idrotterna. Innebandyn sticker ut bland dem och lagsporterna med att ha ökat två procent sedan 2004 medan de andra minskat. http://www.svt.se/sport/foreningsledd-barn-och-ungdomsidrott-minskar-basketen-krisar

Innebandyn i Lycksele uppmärksammas också särskilt, i det här inslaget:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/lycksele-storsatsar-pa-innebandy

Och här är ett annat SVT-inslag om framfarten i Värmland där innebandyn tagit stora steg:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/innebandy-okar-mest

Men innebandyn syns även på andra sätt. I lördags medverkade landslagsstjärnan Patrik Åman i Nyhetsmorgons studio för att skänka bort innebandyutrustning i projektet #geborttillsport.
Se inslaget här:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3159212

Innebandyn tar också allt mer plats i samhällsdebatten. För någon vecka sedan publicerades Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesks debattartikel i Aftonbladet om barn & ungdomsidrott. Den har delats över 1 700 gånger på Facebook:
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/sport/article20567774.ab


Författare: Sebastian Nurmi