Sist in i U19-truppen - nu laddar de för VM - Innebandy.se
2015-04-27 18:28

Sist in i U19-truppen - nu laddar de för VM


Patrik Bylund och Dennis Svensson kom in sent i det svenska U19-landslaget. Foto: Lennart Liljedahl

När det svenska U19-landslaget till VM i Helsingborg skulle tas ut väntade inte Dennis Svensson och Patrik Bylund på samtal från förbundskaptenen. Men de kom. Och nu laddar de för det historiska mästerskapet. 

Varken Patrik Bylund eller Dennis Svensson har varit med på några tidigare läger med U19-landslaget under säsongen. Men nu står de ändå här, redo för ett världsmästerskap. För första gången i historien på svensk mark avgörs mästerskapet i Sverige. Och duon är laddad.
– Vi har väldigt bra chanser. Det finns säkert lag som kommer att underskatta oss eftersom vi inte har haft den bästa säsongen hittills. Vi får ta tillvara på det och vända det till vår fördel, säger Patrik Bylund.
– Vi satsar alla på samma mål och det är viktigt, säger Dennis Svensson om guldsiktet.

Svensson spelar till vardags i Jönköpings IK, och det var han som nästan på egen hand vände finalen i HJ18-klassen på Innebandyfesten till seger. På 14 sekunder hade han först kvitterat och sedan assisterat till det avgörande målet i den tredje perioden. Och på läktaren satt Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren och imponerades.
– Jag förstod att det var min sista chans att komma med till VM. Jag visste att jag behövde hålla en hög nivå och det gjorde jag också, säger Svensson.

Patrik Bylund å andra sidan har också en stark säsong bakom sig i IBK Runsten. Han har fått förtroende och kommer nu in i VM-laget som en ”modern” målvakt.
– Jag försöker stå upp längre. Jag sätter mig först i skottögonblicket. Då blir jag mycket snabbare i sidled och jag hamnar alltid rätt i positioneringen, säger han.

Under helgen samlades U19-landslaget för ett läger i Halmstad, där Bylund och Svensson debuterade i den blågula dressen när de mötte Halmstad IBK i en träningsmatch. Och i morgon går resan till Helsingborg, där VM börjar på onsdag.
– Nu ska jag slita på träningarna så att jag förhoppningsvis får starta på tre femmor, säger en taggad Dennis Svensson.

Hela Sveriges trupp finns här.

Biljetter till mästerskapet finns här.


Författare: Anton Rosenblad