2015-04-21 14:20

SM-finalen blev en stor succé i Globen


SM-finalen blev en succé när den återvände till Globen. Foto: Calle Ström

Efter fyra år i Malmö var SM-finalen tillbaka i Stockholm. Och visst blev det en succé i lördags.

– Det är fantastiskt att vi fyllde Ericsson Globe och bjöd alla på en fullmatad upplevelse, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk. 

Det var upplagt för en riktig fest när SM-finalerna på dam- och herrsidan återvände till Globen i lördags. Den här säsongen har slagit flera rekord när det gäller innebandyns utrymme i medierna, och intresset var också stort efter det lyckade världsmästerskapet i Göteborg i december.

Damfinalen drog 10 523 åskådare, och herrfinalen 13 494.
– Jag tycker att vi ska vara mycket nöjda med arrangemanget, det är fantastiskt att vi fyllde Ericsson Globe och bjöd alla på en fullmatad upplevelse. SM-finalen är ett event av intryck där man i flera olika moment också kan deltaga själv. Vi hade många montrar där man kunde testa olika former av innebandy, träffa stjärnor och köpa ny innebandyutrustning, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Ja, visst blev det en succé på många sätt. Publiken bjöds på två nervpiller till finaler och redan nu börjar uppladdningen mot 16 april 2016 – då nästa SM-final spelas i Globen.
– Stort tack till alla som gjorde det möjligt i år, och grattis till KAIS Mora och Falun som är värdiga mästare efter två mycket spännande finaler, säger Göran Harnesk.


Författare: Anton Rosenblad