Robin Nilsberth utsedd till Årets spelare - Innebandy.se
2015-04-15 11:59

Robin Nilsberth utsedd till Årets spelare


Robin Nilsberth är utsedd till Årets spelare. Foto: Per Wiklund

Årets spelare på herrsidan är Granlos Robin Nilsberth. Och det är hårt slit som ligger bakom att han fick priset.
– Det är timmarna i spåret och gymmet det handlar om, säger han. 

I VM-finalen i Göteborg gjorde Robin Nilsberth det viktiga kvitteringsmålet till 2-2. Sedan vet alla vad som hände. Sverige vann VM-guld och Nilsberth fick jubla tillsammans med laget.
– För mig personligen var VM ett stort mål. Jag har inte tummat på någonting. Jag har tränat rätt, ätit rätt och sovit rätt för att få ihop alla punkter. Det är timmarna i spåret och gymmet som ligger bakom det här fina priset.

Nilsberth kunde så klart ana att han kunde bli utsedd till Årets spelare, eftersom han var en av fem nominerade. Men när Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm ringde och meddelade beskedet blev han ändå överraskad.
Och Nilsberth själv skriver under på att det här är hans bästa säsong hittills i karriären.
– Absolut, det är det. Det handlar om förtroende, både i klubblaget och i landslaget. Jag har levererat på en hög nivå hela säsongen, oavsett om det är matcher eller träningar.

Och nu vet han också exakt hur han ska fortsätta nästan säsong för att hålla sin höga nivå uppe.
– Jag ska fortsätta vara elitmässig. Det jag tror, som jag vinner mycket på, är att jag gillar att tävla i alla moment. På träningar, på matcher. Det är det som har tagit mig dit jag har kommit. Jag ska ha kul både på och utanför planen. 

Fakta
Namn: Robin Nilsberth
Klubb: Granlo BK
Position: Back
Poäng i grundserien: 43 (20+23)
Poäng i slutspelet: Deltog ej

Motivering: "Den resolute Robin Nilsberth har en otrolig säsong bakom sig. Han har vuxit fram till en av de absoluta stöttepelarna i det svenska landslaget och bidrog starkt till VM-guldet genom sitt kvitteringsmål i finalen mot Finland. Han har ett fantastiskt skott som han kombinerar med bra teknik. Under säsongen har den högerfattade backen varit väldigt viktig för Granlos överlevnad i Svenska Superligan, där han noterades för många poäng från sin backposition. Han har gjort en lång resa till toppen och förtjänar verkligen att vara där nu."

Tidigare vinnare Årets spelare

SportExpressen skriver här om Robin Nilsberths utmärkelse.

Årets spelare på damsidan: Anna Jakobsson


Illustration: Henry Johannes


Författare: Anton Rosenblad