Östholms skada stoppar från spel i EFT - Innebandy.se
2015-04-25 11:55

Östholms skada stoppar från spel i EFT


Martin Östholm får vänta på sin 50:e landskamp. Foto: Calle Ström

Han skulle ha gjort sin 50:e landskamp. Men den åtråvärda siffran kommer inte Martin Östholm upp i under helgen. Han skadade sig nämligen redan i torsdags och missar hela Euro Floorball Tour. 

Herrlandslaget samlades i torsdags i Sandviken och tränade tillsammans i Göransson Arena inför helgen. Martin Östholm, som blev utsedd till Årets back, var taggad inför sin 50:e match i den blågula dressen. Men en tung skada satte stopp för de planerna mitt i träningen.

– Det var en vanlig träning, men högintensiv. Vi körde mycket spel och hade mycket fart. Det var egentligen inga konstigheter när det hände. Jag fick bollen och skulle gå in och ta ett skott. När jag skulle stämma av skottet och trycka ifrån small det till i vaden och jag kände direkt att det var något som inte stod rätt till, säger Martin Östholm.

Backen sökte upp landslagets sjukgymnast Linda Sandersson direkt och blev lindad. Då kunde hon inte säkerställa vad som hade hänt – men domen kom under fredagsförmiddagen.
– Då konstaterade hon att det var en bristning i vaden. Det är ändå relativt allvarligt. En ganska jobbig skada, säger Östholm.
Hur länge måste du vila nu?
– Det är lite oklart, men fyra-fem veckor blir det nog till att rehaba och för att kunna träna för fullt igen. Jag kommer att kunna träna på andra sätt, men springa och ge järnet kommer att dröja några veckor.

I dag klockan 17.00 möter Sverige Schweiz i den andra matchen i EFT. Då får Östholm, som är van att leda Sverige på planen, i stället peppa laget från sidan.
– Vi har jättebra chanser mot Schweiz. Vi är ett bättre lag. Vi visade ett bra spel mot Tjeckien i går stundtals. Det finns vissa bitar som vi måste jobba med och förbättra inför dagens match. Men jag tror Sverige vinner. Vi är heltaggade på den här uppgiften.

Biljetter till matchen, som startar klockan 17.00 i Göransson Arena, finns här och matchen sänds också live på http://sslplay.sportsground.tv/player?cid=carousel&pid=5161.


Författare: Anton Rosenblad