Lanvers mål: Bli poängkung i U19-VM - Innebandy.se
2015-04-13 21:21

Lanvers mål: Bli poängkung i U19-VM


Felix Lanver hoppas kunna bidra med många poäng i U19-VM. Foto: Per Wiklund

Felix Lanver har beskrivits som en poängkung. Och visst gör han skäl för namnet. Forwarden öser in mål, spelar fram och får jubla gång på gång. Något han ska fortsätta med i U19-VM. 

Linköpings framtidsman gjorde sina första landskamper i Finnkampen i februari. Det tog en period, sedan skrev han sig in sig i matchprotokollet. Lanver fick en passning ut på vänsterkanten och slog till direkt. Målet betydde 1-1 och till slut vann Sverige med 6-3. Mål i debuten. Seger i debuten. Och nu har han växt in i VM-laget.

– Ja, det tycker jag. Det är alltid lättare när man har fått göra sin första match och fått hänga lite med laget några dagar. Det känns som jag är mycket mer bekväm med att vara landslagsspelare nu. Det är ett lag med bra sammanhållning och det är otroligt inspirerande att vara med ett sådant här gäng på och utanför planen.

Lanver har fått chansen i Svenska Superligan med sitt Linköping i år, och har tagit för sig rejält. Det spelet ska han ta med sig till Helsingborg nu, där U19-VM spelas 29 april-3 maj.

– Det är mycket att växa in i och det har varit utmanande. Men jag har fått mycket hjälp av mitt lag, det är fantastiskt i Linköping. Vi har vunnit mycket och det är grym stämning i laget. Jag har lyckats i SSL med mina egna mål, tycker jag.

Lanver ska vara en av de drivande spelarna i det svenska VM-laget. Hans skott blir giftigt, hans spelförståelse blir ovärderlig. Och bara det går bra för honom – så ska det nog gå bra för hela Sverige.
– Om det går bra för mig brukar jag göra poäng. Jag hoppas bli poängkung i VM. Jag är en spelare som gör vad som krävs för att sätta dit bollarna. Jag gillar att bryta in och försöker avgöra matcherna på ett eget sätt.

De genombrytningarna kan bli guld värda för Sverige.

Drömscenariot:
– Jag gillar förlängningar. Det får bli förlängning i finalen och då har jag tänkt att våga lite mer än alla andra. Då kliver jag fram och gör en kasse själv eller assisterar någon så att vi vinner.

Biljetter till U19-VM i Helsingborg finns att köpa här

Här är Sveriges trupp till U19-VM:

Målvakter
Martin Stolt, RIG Umeå IBF
Patrik Bylund, IBK Runsten

Backar
Anton Birgersson, Warberg IC
Henrik Malmgren, Åkersberga IBF
Jesper Lindström, Salems IF
Rasmus Andersson, RIG Umeå IBF
Viktor Nystedt, IBK Dalen
Joel Birging, Jönköpings IK

Centrar 
Tim Nyander, Östra SK Jönköping
Mathias Benckert, Tyresö Trollbäcken IBK
Gustav Widuss, Fagerhult Habo IBK
Fredrik Björkman, IBK Runsten

Forwards
Christoffer Andersson, Malmö FBC
Danny Estrella Näslund, RIG Umeå IBF
Dennis Svensson, Jönköpings IK
Felix Lanver, Linköping IBK
Joel Ingesson, Östra SK Jönköping
Marcus Karlsson, Linköping IBK
Tobias Claesson, Linköping IBK
Viktor Edberg, RIG Umeå IBF 


Författare: Anton Rosenblad