2015-04-30 12:15

Kapten Birging på poängjakt mot Polen


Joel Birging jagar poäng mot Polen. Foto: IFF

I premiären i U19-VM gjorde 13 av 18 utespelare poäng. Men inte kapten Joel Birging. I dag får han dock en ny chans, när Sverige ställs mot Polen. 

13-2 mot Norge i Helsingborg Arena var imponerande siffror. Och desto mer imponerande var att en stor majoritet av de svenska spelarna noterades för poäng. En som dock hölls utanför poängprotokollet var Sveriges lagkapten Joel Birging. När U19-lirarna i dag ställs mot Polen hoppas han dock på sin första VM-poäng.

– Det hade varit trevligt. Men jag brukar se det som att jag inte är den mest lysande i sådana enkla matcher när det blir stora siffor. Jag tar ett kliv framåt i de tightare matcherna, säger han.

Birging vann för bara drygt en månad sedan JSM-guld med Jönköpings IK. Han har varit framstående hela säsongen – men har samtidigt ett sug efter mer poäng.

– Jag borde göra fler poäng än vad jag gör, jag har flera lägen. I slutet av säsongen gjorde jag en del poäng. Men jag är inte alls orolig, det kommer att trilla in några under den här turneringen också. I går tog andra spelare på sig den rollen.

I dag har Sverige haft en scoutgenomgång inför mötet med Polen, som förlorade sin första match med 10-4 mot Tjeckien. Men Birging menar att fokus inte ligger på hur Polen spelar.
– Bara vi gör det vi ska så ska vi vinna den här matchen.

Biljetter till matchen, som startar 16.30 i Helsingborg Arena, finns här.

Hd.se sänder matchen live här.


Författare: Anton Rosenblad