"Jag vågar ta ut svängarna som innebandytränare" - Innebandy.se
2015-04-10 14:47

"Jag vågar ta ut svängarna som innebandytränare"


Åsa Karlsson har läst idrottstränarutbildningen. Foto: Per Wiklund

Svenska U19-landslagets tränare Åsa Karlsson, som också är assisterande förbundskapten i damlandslaget och NIU-intruktör på Vadsbogymnasiet i Mariestad, är en av många som har läst till idrottstränarutbildningen. Här berättar hon om vad hon fick ut av den – och hur hon har kunnat använda den i yrkeslivet.

Vad var positivt med idrottstränarutbildningen?

– Att det var något nytt. De utbildningar jag har gått tidigare var endast innebandyrelaterade. Den här utbildningen är ju gemensam med andra idrottsförbund, tennis, friidott och simning. Jag tyckte det var roligt och lärorikt att utbyta erfarenheter med andra idrotter. Att jag breddar och förnyar mina kunskaper som ledare och NIU-instruktör, att jag hela tiden får vara "på tårna" och nyfiken, tycker jag är viktigt.

Varför sökte du till utbildningen?
– Jag har sedan tidigare genomgått samtliga block- och även elittränarutbildningen, men då strukturen gjordes om och en ny utbildningsstege presenteras så föll det sig naturligt för mig att söka till idrottstränarutbildningen. för att påbörja min utbildning till Certified Floorball Coach. Jag tycker att det är viktigt att vi som tränare och NIU-instruktörer inom innebandyn stöttar den nya utbildningsstrukturen som nu har tagit fram av Svensk Innebandy.

Vad tror du utbildningen betyder för dig i framtiden?
– Att först och främsta slutföra utbildningen till Certified Floorball Coach, vilket känns motiverande. Att jag vågar ta ut svängarna som innebandytränare och vågar ta intryck från andra idrotter, det är lätt att man blir "hemmablind" och bara ser utifrån ett innebandyperspektiv. Jag vill väcka ett intresse och en lust att fortsätta utvecklas i att lära ut på ett sådant sätt som väcker en vilja och nyfikenhet hos individen att fortsätta utvecklas och även ansvara för sin egen utveckling.

Läs mer och ansök till idrottstränarutbildningen i Malmö här.
Hur du blir Certified Floorball Coach kan du läsa om här.

Läs mer:
Andra röster om idrottstränarutbildningen och Certified Floorball Coach
NIU-instruktören Lina Segerblom
Växjö IBK:s tränare Niklas Nordén
IBK Dalens tränare Jonatan Brolin


Författare: Anton Rosenblad