Hjorting storspelade när Sverige slog Schweiz - Innebandy.se
2015-04-24 21:22

Hjorting storspelade när Sverige slog Schweiz


Sara Hjorting var fullständigt lysande mot Schweiz. Foto: Per Wiklund

Sverige började starkt. Men när Schweiz kom tillbaka in i matchen var Pixbo-målvakten rena rama muren.

I första matchen av Euro Floorball Tour ställdes Sverige mot Schweiz. Ett Schweiz som skapade en rad vassa kontringar i första perioden trots att man kom till spel utan nyblivna svenska mästaren Silvana Nötzli. Men det var Louise Wickström som med sin backhand-visp gav Sverige ledningen efter fem minuter. Målet gav de svenska tjejerna energi men det skulle dröja till den sextonde matchminuten innan Anna Jakobsson återigen fick hål på Monika Schmid i Schweiziskornas mål. Med bara sekunder kvar av första perioden vände också Sara Helin bort sin förvarare och frispelade Josefina Eiremo som kunde utöka till 3-0.

Schweiz öppnade den andra perioden piggt. Sara Hjorting stod för en rad svettiga räddningar men Corin Rüttimanns kalasträff rakt upp i nättaket kunde hon inte göra något åt. Anna Jakobsson svarade omgående när hon bröt en frislagsvariant, avancerade framåt i banan och via schweizisk försvarare drygade ut Sveriges ledning till 4-1. Men hade det inte varit för Hjortings fortsatta storspel i kassen hade resultat kunnat ha sett helt annorlunda ut inför den tredje perioden.
- Jag kände att jag kom bra in i matchen från början och jag hittade en bra kombinaton mellan att bara göra mig stor och att våga vara lite aggressiv också, säger Hjorting.

Inte ens när Schweiz tilldömdes straffslag med kvarten kvar att spela lyckades man överlista Pixbo-keepern. Det skulle krävas ett skott från halvplan med en tät trafik framför den svenska kassen innan reducringen till 4-2 var ett faktum. Med tre minuter kvar var Schweiz ett ribbskott ifrån ytterligare en reducering.
- Den var lite svettig där, men man ska ju ha dem med sig också, skrattar Hjorting. 

Sverige höll undan och matchen slutade 4-2.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 2-4 (0-3, 1-1, 1-0)

Första perioden
0-1 (5.01) Louise Wickström (Sofie Andersson)
0-2 (16.25) Anna Jakobsson
0-3 (19.53) Josefina Eiremo (Sara Helin)

Andra perioden
1-3 (2.50) Corin Rüttimann (Nina Bartschi)
1-4 (3.05) självmål

Tredje perioden
2-4 (7.59) Corin Rüttimann (Janine Wuthrich)


Författare: Johanna Gratjova