2015-04-18 08:03

SM-finallagen står redo - i dag jagar de guld


I dag spelas två heta finaler i Globen. Foto: Per Wiklund

Damernas final förutspås bli en riktig nagelbitare när ettan KAIS Mora och tvåan Rönnby i SSL ställs mot varandra i Globen. Och kan Linköping bräcka favoriten Falun i herrfinalen? I dag får vi svaret när SM-finalerna avgörs.

KAIS Mora, som förra året åkte på en svidande sudden-förlust mot Djurgården, har revansch att utkräva i damfinalen.
- Vi är absolut inte nöjda än. Mycket kommer handla om att stoppa deras spelvändningar men vi kommer mest fokusera på vårt spel. Gör vi det, vinner vi matchen, säger Anna Wijk.

Rönnby kommer till Globen med mängder av finalrutin och har dessutom två vinster från årets seriespel mot KAIS Mora.
- Vi har full respekt för Mora. De är ett riktigt bra lag med flera världsspelare. Men det är det här har man har gått och väntat på hela säsongen, säger Moa Schilström.


Det är kollektivet mot stjärnorna när Linköping tar sig an tvåfaldiga guldmedaljörerna från Falun i herrfinalen.
- Deras förstafemma är idel stjärnspelare som ska producera framåt. Vi är mer ett kollektiv som jobbar för varandra, säger Anton Karlsson.

Falun är givetvis skyhöga favoriter men man höjer ändå ett varningens finger för östgötarna.
- Om de får en bra start på matchen, spelar ett fysiskt spel och vi står stilla och spelar innebandy, då kommer det bli tufft. Vi måste spela vårt spel och tro på det hela vägen, säger Rasmus Enström.

Matcherna startar 12.15 (dam) och 15.15 (herr). TV4 och TV4 Play drar igång sina sändningar 12.00 och sänder sedan hela vägen fram till 18.00.

Här har vi samlat artiklar och klipp inför SM-finalen.


Författare: Johanna Gratjova