2015-04-14 10:21

De är Årets domarpar på dam- och herrsidan


Therese Edin och hennes kollega Frida Nilsson är utsedda till Årets domare på damsidan. Foto: Per Wiklund

Årets domarpar är utsedda. På damsidan är det Therese Edin och Frida Nilsson, och på herrsidan är det Ola Hamberg och Daniel Skoog. Här kan du läsa juryns motiveringar till utmärkelserna.

Säsongen 2014/15 har en jury bestående av Svensk Innebandys tjänstemän med ansvar för domarfrågor, ansvariga SSL-coacher och Svensk Innebandys coachansvarige tillika representant i Internationella Innebandysförbundets domarkommitté varit de som beslutat om utmärkelsen Årets domarpar.

För att få priset som Årets domarpar ska domarna uppfylla vissa specifika krav, vars syfte dels är att visa vad som utmärker ett bra domarpar. Dessutom ska de ha visat en positiv utveckling och haft en strävan att kunna verka som en god ambassadör för Svensk Innebandy i internationella sammanhang. 

Juryn har därför utsett följande domare:Damsidan: Therese Edin och Frida Nilsson

Motivering: "Therese och Frida har under säsongen fortsatt att ta kliv till den absoluta toppen. Med pondus och engagemang leder de utvecklingen mot det moderna domarskapet. Paret är väldigt uppskattat internationellt där de under året agerat som ypperliga ambassadörer för Svensk innebandy i allmänhet och svenska domare i synnerhet. Paret har därför i tuff konkurrens utsetts till årets domarpar."

 Herrsidan: Ola Hamberg och Daniel Skoog

Motivering: "Daniel och Ola har under säsongen fortsatt sin positiva utveckling mot högsta internationell nivå. De dömde VM för herrar i Sverige (Göteborg), där de visade att de inte bara är nummer ett i Sverige utan också i världen. Domarparet är uppskattat internationellt där de som ambassadörer för Svensk Innebandy bidrar till andra domares utveckling. Daniel och Ola har genom sitt ledarskap visat på god förmåga att leda sina matcher vilket skapat ett förtroende hos spelare och ledare."

Domarna kommer erhålla sina utmärkelser i samband med SM-finalerna i Globen 18 april.


Författare: Anton Rosenblad