2015-04-10 19:00

Årets spelare, herr: Kandidat 5


Faluns Jonas Adriansson kan bli utsedd till Årets spelare. Foto: Idrottsfoto

Inför den här säsongen var det osäkert om Jonas Adriansson ens skulle spela innebandy. Nu är han en av fem kandidater till Årets spelare. Och det är tjatet i Falun som ligger bakom nomineringen, menar han själv. 

Med bara tre A-landskamper i bagaget gick Faluns Jonas Adriansson in i det största världsmästerskapet genom tiderna i december. Och som han gjorde det. Adriansson var en av de främsta spelarna i det svenska landslaget som tog VM-guld i Göteborg.

I sitt Falun har han också varit en av de framstående spelarna den här säsongen. Och det vände snabbt för Adriansson inför året. Först var det tänkt att han inte ens skulle spela innebandy. Sedan beslutade han sig ändå för att fortsätta satsa. Och nu kan han bli utsedd till Årets spelare.
– Det handlar om vad jag gjorde i VM, tror jag. Det gick bra för mig där, och det har gått helt okej med Falun också, säger han.

Som junior stänkte Adriansson in mål och stod för många assister. Men det har inte varit samma sak i Falun de senaste säsongerna. I den femma han oftast har spelat i, med bland andra Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström, har han mest sett de andra göra poäng. I år är det dock skillnad. Adriansson snittade mer än ett poäng per match i grundserien.
– Jag har utvecklat mitt poängtänk. Det har kommit lite väl sent, Falun har tjatat på mig i många år nu. Jag ska slå passningarna som leder fram till mål. Och det blir ju rätt naturligt när jag spelar med de jag gör nu. 

Fakta
Namn: Jonas Adriansson
Född: 9/11 1988
Position: Back
Klubb: IBF Falun
Fattning (right/left): Right
Poäng i serien: 28 (12+16)
Tidigare klubbar: BIK Lugnet, Envikens IF

Motivering: "Boxplayspecialisten är ständigt i rörelse och är en allsidig konstnär på planen. Han får alltid fart på bollen och kommer nästan alltid ur de trånga ytorna på ett magnifikt sätt. I Falun har han varit en viktig pusselbit i lagets framgångar. I landslaget var han en joker till VM, men där visade han att han förtjänade platsen med ett fläckfritt spel."

Så här ser juryn ut 2014/15:
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy
Kim Fors, ordförande Svensk Elitinnebandy
Andreas Lundmark, förbundskapten dam
Jan-Erik Vaara, förbundskapten herr
Sebastian Nurmi, presschef Svensk Innebandy
Fredrik Larsson, Innebandymagazinet
Micael Fasth, TV4

Läs mer:
Vinnare genom tiderna, dam
Vinnare genom tiderna, herr


Författare: Anton Rosenblad