2014-04-11 08:15

SDF-SM – dag 1

Så var det dags att sammanfatta den första turneringsdagen av SDF-SM i Helsingborg. En dag som har gått i känslornas, gemenskapens och stämningens tecken.

- Det jag tar med mig från idag är den otroliga glöd som samtliga spelare visar upp under alla matcher. Alla är här för att vinna och det märks att alla matcher är lika viktiga. Det känns väldigt inspirerande att få jobba med så passionerade ungdomar, säger Viktor Ekström som är en av turneringens hallchefer. 

Det är, som alltid, mycket som står på spel under ett SDF-SM och dramatiken lät inte vänta på sig. Redan i den första matchen fick vi bevittna en fantastisk upphämtning från Östergötland mot Gästrikland. Med kaptenen Jacob Sigfridsson i spetsen hämtade man upp ett tremålsunderläge till 5-5 under matchens sista två minuter.

Hemmadistriktet Skåne åkte på en knapp förlust i första matchen mot ett mycket duktigt Västmanland. Västmanland vann senare även sin andra match och är därmed, som enda lag i turneringen, klara för semifinal redan idag.

Även om alla lag som deltar i ett Distriktslags-SM är bra lag så finns det ändå några lag som imponerar lite mer.

- Smålands tjejer tycker jag överraskade positivt. Med deras RIG-formation framåt blir de farliga, säger Joakim Ottosson som under dagen kommenterade alla sju matcher i Idrottens Hus.

Nu blickar vi framåt mot dag två där vi bland annat bjuds på flera heta och spännande matcher med mycket på spel.

- Fredagen är den längsta dagen, men också den roligaste. Det är då alla grupperna avgörs och det är då man verkligen ser känslor, både glädje och besvikelse. Oavsett resultat så kommer vi få se vilt kämpande tjejer och killar som kommer att göra allt för att gå vidare till helgens slutspel. Både för publik, spelare och arrangörer så är det de här matcherna man längtar till, säger projektledaren Henrik Paulsson.