Per Tjusberg i damlandslagets ledarstab - Innebandy.se
2014-04-22 11:45

Per Tjusberg i damlandslagets ledarstab

Per Tjusberg blir läktarcoach och analysansvarig för damlandslaget de kommande två åren. Han kompletterar därmed förbundskapten Andreas Lundmark och assistenterna Åsa Karlsson och Jenny Magnusson i ledarstaben.

Per Tjusberg, som tränade Huddinge i Svenska Superligan (SSL) den gångna säsongen, får ansvar för scouting av motstånd i förhållande till Sveriges taktik vilket medför mycket arbete med videoanalys.

- Det är väldigt häftigt att få en sådan här förfrågan. Det här är något jag tycker är roligt och som jag är duktig på. Videodelen känner jag mig trygg i för vi har jobbat mycket med det i Huddinge där vi filmat och analyserat såväl träningar som matcher, säger Per Tjusberg och fortsätter:

- Det är ett helt överlägset sätt att se hur saker hänger ihop på planen. Man hinner inte se och förstå det med blotta ögat i spelet men med videoanalyser kan man spola tillbaka och se vad en spelare tänkte och var blicken var i en viss situation. Det finns stor potential i det här verktyget.

Per Tjusberg kommer inte att scouta spelare i SSL, men kommer att finnas med kring laget under samtliga landslagssamlingar och där bistå med sina analyser och taktiska råd.

Så här säger Andreas Lundmark om den nya resursen:

- Per finns med för att hjälpa oss att utveckla spelet. Han har en bra analytisk förmåga och ska analysera vårt och motståndarnas spel. Han ska komma med förslag lösningar och bolla de idéerna med oss andra i staben. Det är en kille som brinner för att utveckla spelet och vi tänker lika kring innebandy och vill utveckla samma saker.


Författare: Daniel Karlsson