2014-04-23 13:00

Newbody Cup spelas i Växjö 2015

Newbody Cup, som nästa år spelas för 14- och 15-åringar, kommer precis som i år att arrangeras i Växjö och Fortnox Arena.


Fortnox Arena, en av spelplatserna för Newbody Cup-slutspelet 2015. Foto: Per Wiklund.

Den 28 februari till 1 mars 2015 spelas Newbody Cup-slutspelet. Efter ett lyckat arrangemang 2014 har Svensk Innebandy givit arrangörskapet till Växjö igen.

- I Växjö finns en mycket kompetent och erfaren organisation för denna typ av arrangemang. Kommunens engagemang och anläggningar skapar också utmärkta förutsättningar för ett mycket väl genomfört slutspel även nästa år, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Arrangörer blir precis som 2014 Vöikers, Växjö & Co och Fortnox Arena.

- Tillsammans med Fortnox Arena och Växjö som stad är vi i Vöikers mycket glada att vi fått förtroendet att arrangera även 2015. Newbody Cup 2014 var en stor succé. Feedbacken vi fått från deltagande lag har varit väldigt positiv, men vi har lagt ner mycket tid på efterarbete och utvärdering för att se hur vi kan göra det ännu bättre till 2015. Vi lovar de lag som kommer till Växjö att man ska få uppleva en fantastisk helg med fina arenor, bra boende och bra mat, säger Jörgen Karlsson, ordförande i arrangörsklubben Vöikers.

- Vi är glada att Växjö får vara värdstad för Newbody Cup. En cup med så många deltagare och supportrar från hela Sverige är en fantastisk möjlighet att få visa upp vår stad och den satsning vi har gjort på att utveckla Växjö som idrottsstad, säger Peter Knutsson som är VD på Växjö & Co.


Författare: Daniel Karlsson