2014-04-16 13:10

Herrlandslagets trupp till EFT i Tjeckien

Förberedelserna inför VM i Göteborg är i full gång. Förbundskapten Jan-Erik Vaara har nu tagit ut truppen till Euro Floorball Tour (EFT) i tjeckiska Ceska Lipa 25:e till 27:e april. Och det bjuds på ett par överraskningar, framför allt i Mullsjöduon Adam Fransson och Kasper Hedlund.

Den 5:e till 14:e december speleas VM i Scandinavium och Lisebergshallen. En viktig del i förberedelserna dit är fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Tjeckien.

Landslaget samlas på tisdag 22 april i Uppsala för ett par dagars läger innan avresan sker torsdagen 24 april.

- Vi fortsätter att jobba med kontinuitet. De spelare som var med i VM 2012 håller bra än och har visat att de betyder mycket för sina klubblag. Vi har också en del spelare som har varit duktiga under säsongen och som gör återinträde i landslaget. Det är en allsidig trupp med lite nya kompetenser som vi hoppas ska kunna ta del av, säger Jan-Erik Vaara.

Debutanterna i truppen hämtas båda från Hide-a-lite Mullsjö AIS:

-I Adam Fransson får vi en defensivt och fysiskt stark back som är bra i närkampsspelet och som är snabb. Medan Kasper Hedlund förväntas bidra offensivt med ett finurligt passningsspel, säger Jan-Erik Vaara.

Faluns Emil Johansson och Jonas Svahn får chansen i landslaget igen efter att ha varit borta ett tag:

- Emil Johansson är otroligt smart och allsidig. Han kanske inte är känd för sin fysik men kommer oftast ur närkamperna med bollen i behåll. Jonas Svahn är en av Svenska Superligans snabbaste spelare som lirar med fart och är bra i kontringsspelet.

En ny möjlighet får också AIK:s Kevin Björkström som debuterade i Scandinaviummatchen mot Tjeckien i januari och Schweizproffset Isaac Rosén som inte varit uttagen på tre år. Den förre Pixboforwarden vann guld under sitt första år med Wiler-Ersigen. Han blev dessutom tvåa i NLA:s poängliga och i slutspelet vann han poängligan med sina 34 (18+16).

- Vi har haft koll på honom under en längre tid och nu är det läge att kolla närmare. Isaac var lyckosam och kom igång med poänggörandet direkt i Schweiz. Med honom får vi arbetskraft, inställning, styrka och dessutom är det en positiv kille, säger Jan-Erik Vaara.

Saknas i truppen gör Kim Nilsson som lämnat återbud på grund av skada.

Här är truppen:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Patrik Åman, AIK

Backar
Adam Fransson, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Kasper Hedlund, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Granlo BK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Mattias Wallgren, Warberg IC
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Kevin Björkström, AIK
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante-Carlström, IBF Falun
Karl-Johan Iraeus, AIK
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
Isaac Rosén, SV Wiler-Ersigen (Schweiz)
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Johan Samuelsson, Granlo BK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBF Falun


Författare: Daniel Karlsson