2014-04-15 09:10

Fyra debutanter i Andreas Lundmarks första landslagstrupp

Svenska damlandslagets nya förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut det lag som ska spela Euro Floorball Tour mot Finland, Tjeckien och Schweiz.


Moa Tschöp, Jenny Gustafsson och Sandra Mattsson är alla med i Andreas Lundmarks första landslagstrupp. Foto: Per Wiklund

Andreas Lundmark tog SM-guld som tränare för Faluns herrar 2013 och kommer närmast från uppdraget som huvudtränare för Faluns damer. Nu är han ny förbundskapten för damlandslaget:

- Det är ett ärofyllt uppdrag och en utmaning att få ta hand om världens bästa lag. Men det är också annorlunda att helt få välja de spelare man vill ha, säger Andreas Lundmark.

Den 25:e till 27:e april spelar damlandslaget Euro Floorball Tour i finska Tammela. I sin första trupp har Andreas Lundmark inte mindre än fyra debutanter i Rönnbytrion Julia Johansson, Adina Augustsson och Malin Wikström samt Dalens Amanda Öhman.

- Det finns många otroligt bra svenska spelare men jag har försökt hitta en balans i den här truppen. Målet och det vi strävar efter är VM-guld i Finland i december 2015. Den resan börjar nu.

En nygammal spelare är Elin Reinestrand som tog VM-guld 2009 men de senaste åren haft problem med skador. I lördagens SM-final fick hon hjärnskakning och skadade näsan.

- Hon ska röntga näsan i dagarna och läkaren ska göra en bedömning av hjärnskakningen – därefter tar vi beslut om hon kan vara med. Elin har gjort kanske sin bästa säsong hittills och är värd en chans. Hon tar hand om defensiven i Moras fruktade förstafemma men har offensiva kvalitéer också, säger Lundmark.

Även Pixbospelarna Sara Hjorting och Sara Helin är tillbaka i landslaget. De var med i höstas men spelade inte VM i Tjeckien i december.

Här är hela truppen:

Målvakter
Emelie Frisk, Djurgårdens IF IBF
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBF

Backar
Sofie Andersson, IBK Dalen
Cassandra Edberg, IKSU
Jenny Gustafsson, Djurgårdens IF IBF
Julia Johansson, Rönnby IBK
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Elin Reinestrand, KAIS Mora IF
Iza Rydfjäll, IKSU
Moa Tschöp, Djurgårdens IF IBF

Forwards
Adina Augustsson, Rönnby IBK
Josefina Eiremo, IKSU
Sara Helin, Pixbo Wallenstam IBK
Johanna Holmbom, IBF Falun
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Linn Lundström, IBK Dalen
Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF
Louise Wickström, Djurgårdens IF IBF
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Malin Wikström, Rönnby IBK
Victoria Wikström, IKSU
Amanda Öhman, IBK Dalen


Författare: Daniel Karlsson