Debutanterna – spelare för spelare - Innebandy.se
2014-04-15 09:08

Debutanterna – spelare för spelare

Andreas Lundmarks första landslagstrupp innehåller fyra debutanter. Vad säger förbundskaptenen om Julia Johansson, Malin Wikström, Adina Augustsson och Amanda Öhman?

Här kommenterar Andreas Lundmark sina fyra debutanter:

Julia Johansson, 24 år, Rönnby IBK
- Julia är en spelare som jag tror få har koll på. Hon är ganska anonym i spelet men gör väldigt få misstag i försvarsspelet och har, tycker jag, utvecklat sin offensiv det sista året. Hon har det här som jag gillar, djupledsspelet. Hon slår den långa raka bollen i kontringsspelet som väldigt få på damsidan gör. Hon kan sätta fart på bollen snabbt i uppspelsfasen och det vill jag se mer av i landslaget.

Adina Augustsson, 19 år, Rönnby IBK
- Adina har en otrolig blick för spelet och vågar bryta mönstret. Hon tar de initiativen som jag tycker om. En spelare med ett brett register och likaväl som att bryta in på egen hand kan hon lägga en macka på bortre. Adina är ju född 94 och yngst i truppen men väldigt mogen i sitt spel, framför allt med boll. En tjej som absolut är aktuell för VM 2015 och därför vill vi prova henne på en gång.

Malin Wikström, 24 år, Rönnby IBK
- Malin har varit med några år och jag tycker att hon har presterat i alla år. En spelare som jag tror alla motståndare pratar om innan match eftersom att hon är så stor, stark, irrationell och jobbig att möta. Jag tycker hon är värd chansen nu när hon i slutspelet varit bättre än någonsin. Sedan har hon en personlighet som vi tror kan bidra till att gruppen mår bra vilket är viktigt även i landslagssammanhang.

Amanda Öhman, 20 år, IBK Dalen
- Amanda är en balansspelare. Hon tänker rätt på planen hela tiden och blir därför bra både defensivt och offensivt. Hon rör sig inte i alibiytorna utan gör sig hela tiden spelbar i de farliga ytorna vilket är imponerande när man är så ung. Vi får se om hon spelar center eller forward nu men kanske är hon en center på sikt.


Amanda Öhman, IBK Dalen, var lagkapten för Sverige vid U19-VM i Slovakien 2012. Foto: Per Wiklund


Författare: Daniel Karlsson