2014-04-07 20:45

Dags för SDF-SM

För andra året i rad står Helsingborg värd för en av årets största händelser. Under fyra dagar drabbar Sveriges bästa 17-åringar samman när 18 distrikt gör upp om att få titulera sig svenska mästare för dam- och herrjuniorer.

- Det är en ära att få arrangera SDF-SM och vi i organisationen kommer göra allt vi kan för att genomföra ett kanonarrangemang, säger projektledaren Henrik Paulsson.

SDF-SM spelas den 10-13 april och totalt kommer 70 matcher att spelas på Olympiaområdet där både Helsingborg Arena och Idrottens Hus är beläget. Nu siktar man på att erbjuda det bästa arrangemanget någonsin.

- Förutom bra matcher ser jag fram emot stämningen i Helsingborg Arena, säger Henrik Paulsson.

Från fjolåret har arrangörerna tagit med sig mängder av erfarenheter och vill genomföra ett arrangemang som både spelare och publik kommer att minnas länge. Ett viktigt steg i detta är satsningen på antalet webbsända matcher. Hela 38 matcher kommer att sändas från grupp- och slutspel.

- Det är väldigt glädjande att kunna erbjuda så många matcher. Vi satte tidigt ett mål att webbsända alla 34 lag minst en gång och nu är vi där. Inräknat finalerna, som sänds på SVT Play, sänder vi 40 av 70 matcher från turneringen.

Söndagens båda finaler kommer alltså att sändas på SVT Play där Olle Palm från SVT är kommentator. Experter kommer förbundskaptenerna för U19-landslagen att vara. Åsa Karlsson för damerna och Fredrik Holmgren för herrarna.

Läs mer:
Officiell hemsida för SDF-SM
Spelschema
Webbsändningar