Preliminärt spelprogram för SSL dam - Innebandy.se
2013-04-30 15:20

Preliminärt spelprogram för SSL dam

Nu är det preliminära spelprogrammet för Svenska Superligan (SSL) dam 2013/2014 klart. Det blir en spännande säsong där KAIS Mora, direkt i premiäromgången, får chans på revansch för vårens semifinalförlust mot IKSU.


Repris på vårens semifinal samt SM-final 2012, IKSU-KAIS Mora, i första SSL-omgången säsongen 2013/2014. Foto: Per Wiklund.

Här hittar du det kompletta preliminära spelprogrammet för damernas SSL nästa säsong (PDF)

Den första omgången spelas 14 till 19 september, enstaka matcher kan brytas ut och läggas på andra datum om föreningarna är överens.

I premiären ställs regerande svenska mästarinnorna Rönnby mot Huddinge, nykomligen Uppsala gästar Djurgården och så ställs två av den gångna säsongens topplag IKSU och KAIS Mora mot varandra direkt. I semifinalserien i år vann IKSU med 3-2 i matcher.

- Det känns spännande och stimulerande att få möta IKSU direkt. Klart det blir lite revansch för oss. Åker man ur vill man spela direkt, nu får vi vänta ett tag men då får vi i alla fall IKSU direkt i premiären och det är positivt. Generellt när man möter IKSU så måste man vara noggrann och ha fullt fokus, säger KAIS Moras tränare Roger Jonsson som dessutom lyfter ut en annan match från första omgången:

- Det är Endre-Dalen där jag var helt säker på att Dalen skulle torska när de la sin hemmamatch på Gotland förra året men de vann ju båda mötena då. Det blir kul att se om de kan upprepa det nu och dessutom blir det spännande att se vad Endre har för lag nästa säsong, säger Roger Jonsson.

Första omgången SSL dam                              
Djurgårdens IF - FBC Uppsala
Täby IS - Pixbo Wallenstam
Jönköpings IK - IBF Falun
Rönnby IBK - Huddinge IK
Sala Silverstaden - Karlstad IBF
Endre IF - IBK Dalen
IKSU - KAIS Mora