2013-04-28 17:49

Herr: Malmström: "Vi kan säga att jag siktade där"

Patrik Malmström gjorde en stark insats under Euro Floorball Tour där han blev delad trea i poängligan med 2 mål och 2 assist. Innebandy.se tog ett snack med Pixboforwarden efter segern mot Finland.


Patrik Malmström. Foto: IFF.

Ni slog Finland igen. 5-2, berätta om matchen...
- Det var en ganska bra match från vår sida. Var tydligt att det var två positionssäkra lag som visste vad de gjorde där ute. Några gånger tummade Finland på det och då fick vi chanser.

Det stod länge 0-0, men sen ordnade du en straff som resulterade i 1-0...
- Ja, en av deras backar skulle gå in och skjuta men han missade skottet totalt och istället fick jag en kontring, en mot en. Jag tog mig förbi backen, men så kommer en annan spelare bakifrån och slår mig, och då är det ju straff.

Bara en minut senare ökar du på ledningen till 2-0. Berätta om ditt mål...
- Målet jag gör kommer i powerplay. Jag får en passning på vänsterkanten av Enström och jag bågar in och ska skjuta. Vi kan säga att jag siktade där (skratt), men det var faktiskt ett misslyckat skott. Men den sitter ju fint i alla fall, om än lite lösare och lägre än vad jag hade tänkt.

Vad säger du om Finlands insats?
- De spelade bra. Men det märktes i mittperioden att de har många unga spelare och begår därför lite enkla misstag. De tummade lite på sina regler ibland och då var vi effektiva och satte dit bollarna. Finland har framtiden för sig.

Ni flyger hem till Sverige ikväll. Vad händer sen för din del?
- För mig blir det att ta det lugnt ett tag innan försäsongen drar igång. Vi i Pixbo ska ner till Bali 2 juni och spela Bali Open. Vi är där i två veckor, så det blir jäkligt gött.


Författare: Daniel Karlsson