Herr: Klar svensk seger mot Tjeckien - Innebandy.se
2013-04-27 21:53

Herr: Klar svensk seger mot Tjeckien

Sverige hade inga problem att slå Tjeckien i den andra matchen av Euro Floorball Tour i Finland. De blågula avgjorde matchen redan i första perioden och slutsiffrorna skrevs till 7-3.


Svenskt jubel efter ett av totalt sju mål mot Tjeckien. Foto: IFF.

Det dröjde inte länge innan Sverige kopplade rejält grepp om händelserna i lördagens match mot Tjeckien. I mitten på första perioden sköt Johannes Larsson distinkt in Sveriges ledningsmål från den vänstra backspositionen. Två minuter senare kom även 2-0 efter en snabb svensk spelvändning där tjeckerna snurrades upp rejält. Kim Nilsson avslutade klapp-klapp-spelet i öppen bur, snyggt assisterad av Johan Samuelsson. Sverige hann även göra både 3-0 och 4-0 genom Linus Henriksson och Johan Samuelsson innan periodens slut.

- Vi var mer bestämda vad vi skulle göra på planen idag och hade ett bättre samarbete i enheterna. Spelarna fick ett bra flöde i spelet och det fanns en bättre kommunikation och fokusering än under gårdagens match mot Schweiz, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Tjeckerna fick en lyckosam start på mittperioden och reducerade till 4-1 efter 38 sekunder. Men Tjeckien var inte tillräckligt vassa för att hota Sverige. Patrik Malmström sköt först in 5-1 i powerplay varpå debutanten Emil Johansson fick känna på att göra mål i landslaget. Efter ett fint samarbete med Anton Karlsson styrde han snyggt in 6-1 från slottet i spel 4 mot 4. Nämnde Karlsson blev fult slashad på handleden av Tjeckiens Tomas Sladky i mitten av perioden, men Linköpingsbacken var snabbt tillbaka på planen.

- Vi lyckades eliminera tjeckernas kontringsspel relativt bra. De är vassa på det och var flera gånger nära att lyckas, men en fin backchecking och tät målvakt lyckades undanröja problemen, säger Vaara och berömmer debutanterna Tomas Åhrberg (målvakt) och Emil Johansson (forward).

- Tomas var stabil, tät och lugn i sitt målvaktsarbete. Emil visade vilken listig och fantasifull spelare han är. Båda gjorde väl godkända debuter och det ser intressant ut inför framtiden.

Martin Hovlund stod för matchens soloprestation när han, med tio minuter kvar av matchen, avancerade på vänsterkanten och stänkte upp 7-1 i krysset från nästan ingen vinkel alls. Tjeckien fick in två snabba mål under de sista minuterna och slutresultatet skrevs till 7-3. Ett svenskt orosmoment uppstod i början på tredje perioden när Kim Nilsson klev av efter att ha stukat tårna i högerfoten.

- Kim har troligtvis spelat sin sista minut för säsongen, men vi får invänta klara besked under morgondagen, säger Vaara och blickar framåt mot söndagens match mot Finland.

- Finland har visat upp ett snabbt och fint spel och har kommit tillbaka starkt sedan VM. De har imponerat stort i turneringen medan vi har gått småknackigt. Vi behöver komma upp i en maxprestation för att kunna slå dem.

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 7-3 (4-0, 2-1, 1-2)

Första perioden
1-0 (09.00) Johannes Larsson (Alexander Galante Carlström)
2-0 (10.33) Kim Nilsson (Johan Samuelsson)
3-0 (14.14) Linus Henriksson (Johan Samuelsson)
4-0 (17.58) Johan Samuelsson

Andra perioden
4-1 (20.38) Matej Jendrisak (Jan Natov)
5-1 (26.37) Patrik Malmström (Robin Nilsberth) (PP)
6-1 (35.43) Emil Johansson (Anton Karlsson)

Tredje perioden
7-1 (49.57) Martin Hovlund (Robin Nilsberth) (PP)
7-2 (58.52) Tomas Ondrusek (Jiri Curney)
7-3 (59.18) Jan Natov (Matej Jendrisak)

Straffläggning
Patrik Malmström -> Miss
Marek Vavra -> Miss
Linus Nordgren -> Miss
Tomas Sykora -> Mål
Robin Nilsberth -> Mål
Jiri Curney -> Miss
Emil Johansson -> Miss
Tomas Sladky -> Miss
Alexander Rudd -> Miss
Patrik Doza -> Miss
Johan Samuelsson -> Miss
Lukas Veltsmid -> Miss
Thomas Holmgren -> Mål
Lukas Hruby -> Mål
Alexander Galante Carlström -> Miss
Tomas Ondrusek -> Mål

Tjeckien vann straffarna med 3-2 och får en bonuspoäng i EFT

Så startade Sverige

Målvakt
Tomas Åhrberg

Förstafemman
Robin Nilsberth
Kristoffer Asp
Johan Samuelsson
Patrik Malmström
Kim Nilsson

Andrafemman
Johannes Larsson
Anton Karlsson
Alexander Rudd
Alexander Galante Carlström
Emil Johansson

Tredjefemman
Mattias Wallgren
Martin Hovlund
Rikard Eriksson
Linus Henriksson
Linus Nordgren

På bänken
Viktor Klintsten
Karl-Johan Nilsson
Joel Kanebjörk
Thomas Holmgren

På läktaren
Henrik Stenberg
Mattias Samuelsson
Rasmus Enström


Författare: Daniel Karlsson