Förändringar i herrlandslagets ledarstab - Innebandy.se
2013-04-22 14:22

Förändringar i herrlandslagets ledarstab

Läktarcoach Robert Bodén och Team manager Klas Persson gör sina sista landskamper för herrlandslaget i samband med Euro Floorball Tour (EFT) i Tammerfors 26 till 28 april.


Foto: Per Wiklund.

Klas Perssons avtal går ut efter den här säsongen och Svenska Innebandyförbundet har valt att inte förlänga avtalet. Robert Bodéns avtal var skrivet på två år, med option på ytterligare två. Landslagschef Emil Persson kommenterar:

- Klas har gjort ett väldigt bra jobb som Team manager för herrlandslaget. Han är professionell och noggrann i sitt arbete, vilket är en förutsättning för att kunna verka i ett framgångsrikt team. Dock har vi kommit till en punkt där vi känner att vi vill förnya och därigenom avsluta ett långt och framgångsrikt samarbete med Klas. Klas har ju faktiskt varit involverad i drygt tolv år i olika roller inom landslagsverksamheten, vilket i sig är helt fantastisk, säger Emil Persson och fortsätter:

- Anledningen till att vi väljer att inte fortsätta samarbetet med Robert handlar dels om att effektivisera scoutingarbetet inom ledarstaben, men också att få med SSL-tränare närmare landslagsverksamheten.

- Roberts roll har i huvudsak handlat om tre saker; scouting av spelare i SSL, scouting av motståndare i EFT och VM-slutspel, samt läktarcoach under landskamperna. Scouting av spelare i SSL kommer fortsättningsvis att skötas av de två förbundskaptenerna. Till scoutingarbetet i samband med EFT och VM-slutspel så kommer vi att involvera SSL-tränare, vilket vi hoppas ska skapa en större närhet och engagemang för landslagsverksamheten bland våra elittränare.

- Hur läktarcoachrollen ska lösas kommer att presenteras lite längre fram. Robert har gjort ett väldigt bra jobb under sin tid kring herrlandslaget, och jag önskar honom stort lycka till i framtida uppdrag. Jag hoppas också att våra vägar korsas någon gång framöver, avslutar Emil Persson.

Robert Bodén och Klas Persson gör sina sista landskamper för herrlandslaget nu till helgen i samband med EFT i Tammerfors, 26 till 28 april.


Författare: Daniel Karlsson