2013-04-24 12:40

Elitföreningar bjuds med till EFT

Representanter från Djurgården, Rönnby, IKSU och KAIS Mora kommer att åka ner till EFT i Brno, Tjeckien, i syfte att ha en dialog om förberedelserna inför damlandslagets VM-slutspel i december.


Foto: Per Wiklund.

Varje förening har fått möjlighet, att på förbundets bekostnad, delta med två personer i form av sportchef och huvudtränare.

- Vi började med den här typen av tätare dialoger under hösten när vi bjöd in SSL-föreningar till herrlandslagets läger. Syftet var och är att kunna ha en öppen dialog om landslagsverksamheten, där diskussioner om krav och spelidé är i fokus, men framför allt om hur vi gemensamt kan hjälpa till att utveckla spelarna i deras hemmamiljö. Vi upplevde dessa dialoger som väldigt positiva i jämförelse med att bjuda in SSL-föreningarna till större samlingar, där det är svårt att få till öppna och bra diskussioner, konstaterar landslagschef Emil Persson och fortsätter:

- Nu kommer vi att göra samma sak på damsidan, där spelare från Djurgården, Rönnby, IKSU och KAIS Mora utgör drygt 80 % av den uttagna landslagstruppen. Det innebär att spelare från de här föreningarna kommer att utgöra stommen i det landslag som ska vinna VM-guld i december. Därför är det viktigt för landslaget att sportchefer och tränare i de här föreningarna känner sig delaktiga i damlandslagets verksamhet.

- Under hösten kommer vi att bjuda in fler föreningar till damlandslagets läger, där vi av förklarliga skäl prioriterar föreningar som just nu har landslagsspelare. Men vi vill också ha en dialog med föreningarna som just nu inte har det, i syfte att öka medvetenheten kring att skapa framtida landslagsspelare, avslutar Emil Persson.


Författare: Daniel Karlsson