Dam: Frida Lindgren efter debuten: "Jag vet inte vad jag tänkte" - Innebandy.se
2013-04-26 18:40

Dam: Frida Lindgren efter debuten: "Jag vet inte vad jag tänkte"

Hon var uttagen redan till Finnkampen. Men det var först i Euro Floorball Tour mot Schweiz som Faluns Frida Lindgren fick göra sin landslagsdebut.

Den Forsbyfostrade 21-åringen saknade inte direkt målchanser. Det blev en handfull avslut från hennes klubba redan i första perioden.

- Jag var inte så nervös och tyckte det gick stundtals bra även om jag ibland slängde bort lite enkla bollar. Jag sköt mycket men målvakten tog allt. Jag tyckte ändå att jag hade bollarna bra på kassen men ändå fick hon ner handen. Och jag kan jag ju inte vara nöjd med avsluten eftersom de inte satt, säger hon själv efter landslagsdebuten och 7-5 mot Schweiz.


Frida Lindgren visade upp ordentligt med energi i den första perioden mot Schweiz. Foto: Per Wiklund  

Frida Lindgren låg bakom Linn Lundströms 2-1-mål genom sitt slit framför kassen och hade själv ett par klara frilägen och dessutom en straff hon såg till att skaffa Sverige.

- Jag är egentligen ingen straffskytt men de ropade att jag skulle ta den. Jag vet inte vad jag tänkte med den där straffen. Jag skulle skjuta men helt plötsligt stod målvakten mitt framför mig och så blev avslutet bara dåligt.

I tredje perioden byttes såväl Emelie Lindström och Sandra Mattsson in istället för just Frida Lindgren och Linn Lundström.

- Frida gjorde en jättebra förstaperiod men sedan började det gå lite i stå och då blev det inte hennes spelstil. Hon ska spela som i första med energi och frenesi. Därför kände vi efter ett tag att hon skulle få vila resten av matchen. Hon får komma igen, det kommer fler chanser, säger förbundskapten Curt Söderström.


Författare: Daniel Karlsson