Årets domare på damsidan - Innebandy.se
2013-04-11 15:10

Årets domare på damsidan

Jon Moberg och Jonatan Lindberg har utsetts till Årets domare i Svenska Superligan dam (SSL).


Jon Moberg och Jonatan Lindberg. Foto: Svenska Innebandyförbundet.

Precis som förra säsongen utses Jonatan Lindberg och Jon Moberg till Årets domare på damsidan. Paret som dömt ihop i sju år, och dömde SM-finalen i Malmö Arena ifjol, är förstås nöjda med utmärkelsen:

- Det känns hur kul som helst. Det är ju det alla domare strävar efter, säger domarna och förklarar framgångsreceptet:

- Vi har en god spelförståelse och tycker kommunikationen med spelare och lag är väldigt viktig. Sen delar vi synen på hur innebandy ska spelas och försöker få ett bra flyt i spelet, säger Jon Moberg.

Jon och Jonatan avslutar den svenska säsongen med att döma damernas SM-final mellan IKSU och Rönnby den 13 april i Malmö Arena.

- Det ska bli oerhört kul. Det blir den tredje SM-finalen vi dömer. Första året var vi väldigt nervösa, men nu är vi mer erfarna och kan njuta av tillfället. Det är en häftig känsla att döma inför så mycket publik, avslutar de.

Motiveringen:
Jonatan Lindberg och Jon Moberg har under säsongen fortsatt att utvecklats. Bland annat har de gjort debut i internationella sammanhang på junior-VM för damer i Slovakien där de fick toppbetyg. Domarna har också på ett fenomenalt sätt visat på en god förmåga att leda sina matcher, vara ödmjuka i sitt yrkesutförande och de är mycket omtyckta bland spelare och ledare.


Författare: Daniel Karlsson