Alla kandidater till Årets Spelare - Innebandy.se
2013-04-08 11:15

Alla kandidater till Årets Spelare

Här kommer en sammanställning över de 20 spelare, tio damer och tio herrar, som är nominerade till priset Årets Spelare.

Vinnarna av Årets Spelare utses i mitten på den här veckan.

De nominerade är...

Nomineringar damer


 

Kandidat 1

Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF

Motivering:
”En stor talang som den här säsongen har tagit till sig av feedback och utvecklat sin fysik avsevärt. Hotar hela tiden framåt med sin tyngd, bra skott och målfarlighet. Kommer vara en av de bästa centrarna i svensk daminnebandy ett antal år framöver.”


 
Kandidat 2

Anna Wijk, KAIS Mora IF
 
Motivering:
”Oavsett vem eller vilka Anna Wijk spelar med är hon navet, kreatören och den som hittar lösningar. Besitter en bländande teknik, spelförståelse och gör sällan några misstag. Trygg med bollen och gör sina medspelare bättre.”Kandidat 3
 
Anna Jakobsson, Endre IF
 
Motivering:
”Det är omöjligt att inte imponeras av hennes målfarlighet. Att göra 54 mål i Svenska Superligan är enormt bra. Är en snabb spelare med hög arbetskapacitet som är stark i hög fart med boll. Specialist på att hitta farliga situationer och går rakt mot mål hela tiden. Har ett av Sveriges bästa dragskott.”


 
Kandidat 4
 
Cassandra Edberg, IKSU
 
Motivering:
”En av de mest kompletta spelarna i Svensk Innebandy som behärskar att spela på alla positioner. Presterar, oavsett position, ständigt på topp och har förmågan att göra sina medspelare bättre. Har under den här säsongen utvecklats enormt och återfinns i toppen av poängligan, trots att hon spelar backposition.”

 
 
Kandidat 5
 
Johanna Holmbom, IBF Falun
 
Motivering:
”Har klivit fram den här säsongen och burit sitt IBF Falun. Har tidigare varit ett embryo till en storspelare men har blommat ut den här säsongen och visat vilken fantastisk innebandyspelare hon är. En spelare som kan göra det oväntade.”
 

 
Kandidat 6
 
Sanna Scheer, Rönnby IBK
 
Motivering:
”Har mognat i sitt spel och känns tryggare, både på och utanför planen. Har höjt sin lägstanivå och levererar bra prestationer gång på gång. En defensiv klippa som är trygg med bollen och nästan aldrig blir stressad eller gör några misstag.”


 
 
Kandidat 7
 
Emelie Wibron, IKSU
 
Motivering:
”Den backspelare i Sverige som har störst register i form av ett imponerande skott, god spelförståelse och trygg bollbehandling, samtidigt som hon är stor och snabb med bra räckvidd.”
 

 
Kandidat 8 
 
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
 
Motivering:
”En av Sveriges mest intelligenta spelare och levererar i klubblags- såväl som landslagsdressen år efter år. Har en imponerande poängproduktion och har vunnit poängligan fem år i rad. Tappar nästan aldrig en boll.”

 
Kandidat 9
 
Victoria Wikström, IKSU
 
Motivering:
”En komplett spelare med en spelförståelse av världsklass. Har tagit patent på ”bäst när det gäller-stämpeln” och kliver alltid fram i de viktiga matcherna. Utstrålar en spelglädje och pondus på banan som smittar av sig på hennes medspelare. En förebild både på och utanför planen.”
 

 
Kandidat 10
 
Silvana Nötzli, KAIS Mora IF
 
Motivering:
”Schweiz bästa spelare och en av världens bästa offensiva backar. Har en fantastisk klubbteknik, stort spelsinne och ett mycket bra skott. Att göra 49 poäng som back och hamna på åttonde plats i SSL:s poängliga imponerar.”
 

 
 
Nomineringar herrar


 

 

Kandidat 1
 
Anton Karlsson, Linköping IBK

Motivering:
”Landets bäste defensive back. Placeringssäker och överlägsen fysisk förmåga som också är ett hot från bakplan men framförallt står för stabiliteten i försvarsspelet. Spelar trots sin unga ålder ett väldigt moget backspel med hög aggressivitet.” 

  


 
 

Kandidat 2
 
Patrik Åman, AIK
 
Motivering:
”Har varit stabil och hållit en hög nivå under hela säsongen, både i klubblaget AIK och i landslaget. Han har en professionell inställning och besitter en förmåga att fokusera som få andra mäktar med. En kommunikativ målvakt med aggressiv spelstil som ofta håller tätt.”
 

 
 

Kandidat 3
 
Johan Samuelsson, Granlo BK
 
Motivering:
”Johan Samuelssons betydelse för Granlo är ovärderlig. Han visar pondus, karaktär och har viktiga ledaregenskaper i både klubblaget och landslaget. Det är en fröjd att se hans fantastiska passningsspel. Ledde som lagkapten Sverige till VM-guld i Schweiz i december.”

 


Kandidat 4
 
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
 
Motivering:
”Kombinerar fart med teknik och är därmed en god representant för den moderna innebandyn. Har blivit ännu giftigare i sin poängproduktion och kunde trots sin skada återhämta sig och vinna poängligan.”
 

 
 

Kandidat 5
 
Kim Nilsson, AIK
 
Motivering:
”Sevärd spelare som kan göra det oväntade. Är med sin fart och sina långa aviga dragningar nästan omöjlig för motståndaren att sätta stopp för. Kom igång ordentligt efter nyår då han var en av de främsta poänggörarna i SSL. Frontfigur i landslaget.”

 

 

Kandidat 6
 
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam
 
Motivering:
”Har utvecklat sin fysiska nivå avsevärt. Har Svenska Superligans vassaste skott och är ett ständigt hot från bakplan men även genom offensiva räder. Stark passningsspelare som även utvecklat sitt defensiva spel.”


 
 

Kandidat 7
 
Rasmus Enström, IBF Falun
 
Motivering:
”Svensk Innebandys bolltrollare Rasmus Enström kan med sin kreativitet lösa de mest trängda situationer. Innovativ spelare som har lätt för att hitta sina medspelare – och målet. Producerar många poäng och var mycket nära att vinna poängligan för andra säsongen i rad.”
 

 
 

Kandidat 8
 
Ketil Kronberg, IBK Dalen
 
Motivering:
”Har fått bära ett stort ansvar och varit en stor tillgång i Dalen efter det stora spelartappet inför säsongen. Även hans betydelse för det norska landslaget är tung och han har lett Norge till deras framgångar. En explosiv spelare med otrolig spelförståelse.”
 

 
 

Kandidat 9
 
Robin Nilsberth, Granlo BK
 
Motivering:
”Har haft en fantastisk utveckling tack vare sin seriositet och inställning. Har ett tungt skott och har utvecklat sitt passningsspel till nya nivåer. Stor del bakom nykomlingen Granlos framgångar. En stöttepelare i landslaget under VM.”
 

 
 

Kandidat 10
 
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
 
Motivering:
”Har under säsongen utvecklat sitt offensiva spel, något som lyft både Storvreta och landslaget. Han har en seriös inställning till sporten och uppvisar trots sin ringa ålder fina ledaregenskaper och pondus i det fysiska spelet. Placeringssäker spelare som är en bra kommunikatör på planen.”
 

 
Pristagare genom tiderna:
Damer
Herrar

Juryn består av följande personer:
Tomas Engholm, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Kim Fors, ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten
Curt Söderström, damlandslagets förbundskapten
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Daniel Eriksson, chefredaktör Innebandymagazinet
Sebastian Nurmi, journalist Svenska Innebandyförbundet


Författare: Daniel Karlsson