2012-04-19 11:06

SM-finalen i Malmö 2013 & 2014

På lördag 21 april spelas SM-finalerna i innebandy i Malmö Arena. Nu är det klart att även de två nästkommande SM-finalerna, 2013 och 2014, spelas i samma arena.

– Malmö gav oss ett erbjudande som ingen annan kunde matcha. Med tanke på tidigare samarbete vet vi också att de är duktiga på att möta upp de högt ställda förväntningar och behov som vi har, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

Till säsongen 2001/02 gick innebandyn över till att avgöra damernas respektive herrarnas SM-final i en match. De tre första åren spelades finalen på Hovet. 2005 flyttade man in i Globen och 2011 spelades finalen i Malmö Arena.

– SM-finalen är det största manifestet svensk innebandy som folksport har. Det är oerhört viktigt för oss och Malmö erbjuder ett engagerat nätverk av föreningar, politiker och näringsliv som gör att vi kan vara säkra på att uppnå högsta kvalité av vårt evenemang. Vi hoppas kunna gå vidare och utveckla konceptet kring SM-finalerna ytterligare, fortsätter Göran Harnesk.

– Vi står nu inför Malmö Arenas andra år av SM-finalerna i innebandy och vår uppfattning är att detta samarbete har satt sig riktigt bra och evenemanget är som en frisk fläkt i vårt evenemangsutbud. Därför är vi oerhört hedrade och glada över att vi i Malmö nu även får värdskapet för 2013 och 2014 års finaler. Vi kommer ge allt för att göra vår del av samarbetet till gagn för förbund, lag, sponsorer samt den fantastiska och hängivna innebandypubliken, säger Karin Mårtensson, vd Malmö Arena.

– Vi är glada och stolta över att vi tillsammans med våra samverkanspartners kunnat bidra till att Malmö och Skåne behåller detta fina event i ytterligare två år, säger Henrik Gidlund, senior project manager på det regionala eventbolaget Event in Skåne.

Han får medhåll av Johan Hermansson, turistdirektör i Malmö stad:

– Att Malmö får förtroendet att vara värdstad för SM-finalerna i Innebandy kommande år är mycket hedrade och ett bevis på att vårt arbete med att vara en attraktiv evenemangsstad återigen burit frukt. Att det dessutom handlar om ett event som ligger utanför den ordinarie turistsäsongen, ser vi som ett viktigt mervärde.

– Vi är mycket glada för den här lösningen och hoppas att det ytterligare ska stärka innebandyns position i Skåne, säger Jane Andersson, ordförande i Skånes Innebandyförbund.

Mer information:
Göran Harnesk, generalsekreterare SIBF: 070-728 80 88
Henrik Gidlund, Event in Skåne: 076-887 19 62
Jane Andersson, ordförande Skånes Innebandyförbund: 070-910 99 31