2012-04-12 11:01

Jan-Erik Vaara om sina tre debutanter

Tre spelare landslagsdebuterar när Sveriges herrar spelar Euro Floorball Tour i schweiziska VM-staden Bern. Här kommenterar Jan-Erik Vaara sina val av Patrik Malmström, Johannes Larsson och Alexander Rudd.Alexander Rudd, Patrik Malmström och Johannes Larsson. Foto: Bildbyrån.


Alexander Rudd, forward, Falun:

– Vi har väl alla sett hans kvalitéer under slutspelet. Rudd har en imponerande spelförståelse, teknik och har ofta finurliga lösningar i trängda situationer. Han gjorde sig känd redan under seriespelet men har nu varit tungan på vågen i flera viktiga matcher. Det är egenskaper vi söker.

Patrik Malmström, forward, Pixbo Wallenstam:
– I slutspelet var han, på ett eller annat sätt, inblandad i Pixbos samtliga avgöranden. Han har modet att avgöra och hålla sig framme i viktiga matcher. Många viker ner sig men han hanterar det bra med fina handleder och ett distinkt skott som han ofta träffar mål med.

Johannes Larsson, back, Falun:
– Det är en kompromisslös spelare som kan spela såväl back, forward och center. Johannes är extremt tung att möta och har en hög lägstanivå och hög intensitet i sina löpningar. Han är bollsäker och presterar på en hög och jämn nivå.