2012-04-23 15:00

Hallstensson gör inhopp i herrlandslaget

Herrarnas assisterande förbundskapten Isac Carlsson kan av familjeskäl inte följa med till Euro Floorball Tour som spelas i schweiziska Bern nu till helgen, 27-29 april. Därför behöver förbundskapten Jan-Erik Vaara och läktarcoachen Robert Bodén kompletteras i ledarstaben under just den här turneringen.

Valet har fallit på att ta in Dalens huvudtränare Ulf Hallstensson som tidigare agerat såväl förbundskapten som matchcoach i herrlandslaget. Senast sågs Ulf Hallstensson dessutom som just assisterande förbundskapten till Jan-Erik Vaara när svenska damlandslaget tog VM-guld i december 2011.Ulf Hallstensson manar på sitt IBK Dalen under slutspelet. Foto: Bildbyrån.


– För att inte tappa fart och effektivitet i förberedelsearbetet inför VM i december så är den här lösningen den bästa tänkbara. Ulf och Jan-Erik har arbetat ihop tidigare, vilket gör det hela mycket enklare. Jag är samtidigt också glad och tacksam att både Ulf och IBK Dalen ställer upp för Svensk Innebandy när en sådan här situation uppstår, säger Emil Persson, utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.


Författare: Daniel Karlsson