2012-04-26 14:05

Förbundskapten Marcus Holm slutar efter VM

Marcus Holm har varit förbundskapten för damernas U19-landslag sedan 2005 och tog VM-guld 2006 och 2010. VM i slovakiska Nitra, som inleds tisdag 1 maj, blir ett av Marcus Holms sista uppdrag som förbundskapten.

Marcus Holm har ett kontrakt som sträcker sig två år till men han har på eget initiativ nu sagt upp sig i förtid.

– Mitt arbete hemma i Halmstad tar mer och mer tid. Fram till nu har jag kunnat ge hundra procent på såväl landslaget som arbetet och familjen, men arbetet hemma kommer att ta mer kraft och jag kommer jobba mer där. Det har varit en fantastisk tid som jag inte så gärna avstår från, säger Holm.

– Det är alltid tråkigt när en duktig ledare väljer att lämna landslagsverksamheten. Men jag har full förståelse för Marcus situation och varför han väljer att kliva åt sidan, säger Emil Persson som är Utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

– Marcus har betytt oerhört mycket för utvecklingen av vårt U19-landslag och de spelare som har passerat där på vägen upp till damlandslaget. Han har hela tiden satt utbildningen och utvecklingen av spelarna i centrum, vilket också har skapat förutsättningar för att nå bra resultat i mästerskapen. Jag hoppas och tror att Marcus fortsätter sitt utvecklingsarbete för Svensk Innebandy i en annan roll i vårt avlånga land, fortsätter Emil Persson.


Video:
Holm berättar om beslutet och höjdpunkterna som förbundskapten