Förstafemmorna mot varandra: ”Skulle inte byta vår mot deras” - Innebandy.se
2012-04-20 16:40

Förstafemmorna mot varandra: ”Skulle inte byta vår mot deras”

Ettan mot tvåan. IKSU mot KAIS Mora. En match mellan elitseriens två giganter den gångna säsongen där det även blir en match mellan två väldigt starka förstafemmor.
– Jag skulle absolut inte byta ut vår mot deras, säger IKSU:s Emelie Wibron.

KAIS Moras förstafemma med kedjetrion Amanda Larsson, Anna Wijk och Therese Karlsson i spetsen, en trio som även spelade tillsammans i VM för Sverige, är ansedd som den bästa förstafemman i landet och en stort bidragande orsak till lagets finalplats.

– Det är klart att den är viktig för oss. Det är ju den som har producerat mest för oss i både serien och slutspelet. Även om hela laget måste prestera så är det förstafemman som syns mest i protokollet och även på planen, säger Kais Moras lagkapten Martina Lööf.

Iksu spelar nu sin sjunde final av de senaste åtta åren och lagets backstjärna Emelie Wibron, som i veckan blev utsedd till årets back i elitserien, menar dock att IKSU:s förstafemma är minst lika bra.

– Vi lägger inget som helst extra fokus på deras förstafemma. Det snackas mycket om dem, men inom vårt lag har vi inte pratat något om dem. Jag tror att de kommer få det jobbigt om vi sätter vårt försvarsspel, säger Wibron och fortsätter:
– Jag skulle absolut inte byta ut vår mot deras. Det skulle jag aldrig göra.

 
Emelie Wibron (mitten) i finalen mot Djurgården 2011. Foto: Lars Lindberg.

Wibron, som trots att hon bara är 20 år gammal, att hon är en av de bästa offensiva backarna de senaste säsongerna och spelar sin tredje raka SM-final, har hon ännu inte gjort något mål i SM-finalsammanhang.

– Självklart så vore det jättekul att göra mål i finalen, det skulle det verkligen. Men bara vi vinner spelar det inte speciellt stor roll även om det är viktigt att våra nyckelspelare presterar, säger Wibron.

IKSU har förlorat två raka finaler och är inte speciellt sugna på att förlora en tredje raka. KAIS Mora spelar sin första final på 16 år.

– Det är skönt att vara här dagen innan, hinna se arenan, hinna få känslan och se framför sig hur det ska se ut när väl finalen är igång. Vi måste bita ihop, gå ut till match och ha skallarna med på banan, säger Lööf.


Författare: Daniel Karlsson