2012-04-06 15:34

Champions Cup-spelschema och ny logotype

IBK Dalen och Svenska Innebandyförbundet arrangerar historiens andra upplaga av Champions Cup. Den spelas i Umeå (Gammlia Arena) 3-7 oktober 2012.

I förberedelserna inför Champions Cup släpps nu:
- En helt ny Champions Cup-logotype
- Preliminärt spelprogrammet för turneringen
- Biljetter till evenemanget (från nästa vecka via ibkdalen.se)

Champions Cup är turneringen för Europas toppklubbar, där de fyra främsta ländernas (Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz) mästarlag på dam- och herrsidan deltar tillsammans med ytterligare en klubb från värdlandet och vinnarna från förra årets EuroFloorball Cup. Totalt sex damlag och lika många herrlag.

Internationella Innebandyförbundet (IFF) presenterar nu alltså en helt ny logotyp för turneringen. Det är varumärkesbyrån Körberg Brand Performance som har arbetat fram den nya identiteten för Champions Cup.

- Enkelt beskrivet är det två gyllene c som bildar en boll. Jag har sökt efter att det ska vara spännande för ögat och bollen är en viktig symbol för innebandyn, det ska speglas i logotypen. Att det blev guldfärg handlar om att det är mästarnas cup, säger formgivaren Pelle Körberg, som arbetat med varumärkesfrågor i över 25 år med många av Sveriges mest välkända företag och varumärken.

- Vi är väldigt nöjda. Vi har eftersökt en dynamisk logotype som ska vara återkommande för Champions Cup, den är en del av att höja värdet av produkten. Vi hoppas den kan bidra till att turneringen får en större igenkänningsfaktor, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund.

Läs mer:
PDF-version av Champions Cup-spelschemat
Resultat Champions Cup 2011
Mer info om Körberg Brand Performance


Författare: Daniel Karlsson