2011-04-21 20:03

Dam: Widar nöjd trots svår uppgift

Karolina Widar blev poängbäst i Sverige mot Tjeckien med ett mål och två assist. Efter segern konstaterade hon att Sverige gjorde sekvenser som gjorde att man vann matchen.

En tuff uppgift med nya utmaningar – då blev Sveriges skicklighet avgörande i segermatchen mot Tjeckien.

– Vi är vana att kliva på hårt och nu försökte vi att inte pressa lika hårt, det var rätt svårt för vi vill upp och pressa men då gäller det att vi klarar att vara aktiva och ibland kanske vi blev lite passiva, säger den svenske lagkaptenen vars femma inledde med att släppa in två raka mål, men sen fick man fart på grejorna.

I den andra halvan av matchen spelade femman, som förutom Widar även inkluderade Emelie Wibron, Sofie Engel, Victoria Wikström och Therse Strömberg, att producera. 3–0 blev resultatet för kedjan i matchen andra halva.

– Det var lite upp och ner, men i sekvenser, när vi släpper bollen och inte flippar och spelar nätt så blir vi farliga. Då vi hittar lite längre passningar och låter bollen göra jobbet så öppnar de sig och vi hittar massor av ytor.

 

Karolina Widar var nöjd efter segern mot Tjeckien. Foto: Lars Lindberg.


Allt som allt, summa summarum, så var Widar nöjd med sitt lags insats.

– Absolut, det var helt okej. Vi prövade lite uppspel och vi hade perioder där vi hade en högre växel. Framför allt i början av andra så kommer vi ut och rullar boll. Då tyckte jag att vi kontrollerade det hela rätt bra. Allt som allt så kändes det stabilt.

Författare: Lars Lindberg